Reklama

Reklama

Bambi

Ukázka z filmu 5

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Ukázka z filmu 5

Recenze (145)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Dnes už akoby ani nešlo natočiť rozprávku takto, v absolútnej rýdzosti, jednoduchosti príbehu malej srnky spoznávajúcej svoje okolie a životný kolobeh, úplne úprimnej infantilnosti, s nekompromisným optimizmom. Bambi teda akoby práve vďaka svojmu zastaralému prístupu pôsobí absolútne nadčasovo, aktuálne, ako poetická symfónia lesa, jeho harmonickej večnosti, do ktorej nepríjemne zasahuje snáď iba ten negatívny ľudský prvok. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Perfektní film pro ty, co mají problém nedokrvováním jater, přehřátím mozku, špatným vnímáním a kýho výra co já vím, čemu ještě prospívá zívání. Tento snímek ocení tak děti do maximálně 6 let, a to zejména ženského pohlaví, plus jejich maminky, které si se slzou v oku vzpomenou při sledování prvních krůčků toho prince na podobnou činnost svých vlastních ratolestí. Pro kluky tu najdeme jen málo, příběh vůbec neobsahuje nějaká dobrodružství, které spolu zažili králík Dumper (mimochodem maximálně protivný), skunk a tenhleten jelínek, v podstatě ukazuje jenom rané dětství a pak skok a už jsme v době, kdy vše zajímavé končí - období první (a v tomhle případě asi i poslední) zamilovanosti. Navíc se k tomu přidává v některých scénách až přespříliš kýčovitá kresba a barvy. ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Animace doslova ze starý školy (myšleno pochvalně), ale nic nemění na tom, že tahkle klasika lehce padá na datu svého vydání. U Alenky tomu tak třeba nebylo, ale kolouch oplývá infantilním a až nudným dějem-nedějem. Ani smutno mi nebylo, když tu laň sejmuli. Jejda, spoiler. Ale tuhle scénu už asi každej stejně zná. z technického hlediska nemůžu, než chválit, pohyby jsou epes-ráres, ale ten příběh pobaví spíš ratolesti, rodiče si u toho budou přivětšině připadat stejně pobaveně jako na nekončící přednášce o kotoučových hřídelích...nebo o něčem strašně nudnym prostě. :) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Miloučký snímek plný nehorázně roztomilých zvířátek (Bambiho oči jsou kapitolou samy o sobě :)) mě rozhodně moc nezaujal svým příběhem, ani hudba mě zrovna neoslovila. Do nebe vynášet tedy budu jenom tu úchvatnou animaci, která je na rok vzniku prostě neskutečná. Každý ví, jak vypadá Bambi, tahle postava už je prostě klasikou. Já si (stejně jako slůněte Dumba) vážím této postavičky, ale film si asi nezamiluji. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Hezké, milé a na dobu vzniku nádherně zpracované. Jenže celé je to až moc pro děti, prostě pohádka. Být mi aspoň o 10 let míň, tak budu spokojený náramně, zvlášť při představě co se nyní všude vyskytuje za pohádky pro děti, to už je hrůza. Aspoň jsem zavzpomínal na časy, kdy stálo za to si přivstat a jít k telce místo počítači. 70% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Film mal v premiéru v roku 1942, no štúdio Walt Disney začalo na ňom pracovať už v roku 1937. (Hystory)
  • Jeden z tvůrců filmu Mel Shaw popisuje vývoj příběhu takto: „Bambiho příběh měl tolik možností, že jste mohli jít miliony různými směry. Pamatuji si, když se do toho zapojil i Walt. Řekl: 'Představte si, že by Bambi stoupl do mraveniště. My bychom mohli udělat záběr do mraveniště a podívat se, jakou škodu mravencům napáchal.' Strávili jsme týdny kreslením mravenců a jejich příběhu, až jsme najednou zjistili, že jsme úplně v jiném příběhu, že to nemá s Bambim co dělat. Také jsme měli rodinu kobylek, a ty se handrkovaly o všechno možné. A Bambi to celé sledoval, a tak najednou vidíme Bambiho velkou hlavu mezi kobylkami. Ale co má tohle co dělat s příběhem? A tak jsme se dohadovali stále dokola." (Keldak)
  • Felix Salten napsal i knižní pokračování Bambiho s názvem "Bambiho rodinka". Disney na druhou knihu nikdy nezískal práva. (Terva)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama