Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

choze 

všechny recenze uživatele

Po PÁTKU TŘINÁCTÉHO a BURNING třetí ze svaté trojice camp slasherů z počátku 80. let, který byl pro velký úspěch následován třemi volnými pokračováními. SLEEPAWAY CAMP je slaboduchý, příjemně ujetý slasher říznutý jakýmsi neméně slaboduchým vztahovým dramatem pro šestnáctileté, které poněkud kompenzuje roztahané, nenápadité a blbě natočené vraždy. Hned úvodní scéna "tragédie pomstěné o pár let později strašným masakrem" byla tak mizerně natočená, že jsem měl sto chutí film vypnout a následující výstup excentrické tetičky trpící samomluvou mě ještě dorazil. Byl jsem ale zvědavý na všemi zmiňovaný "the most shocking climax in the history of American cinema" (imdb) a tak jsem zatnul zuby a vydržel. Bože, ten konec byl ale debilní. Nevěděl jsem jestli se mám smát nebo plakat, protože šlo o stejně zbytečný samoúčelný šokující zvrat, co vůbec nic nevypointoval, jako v NOCI S NABROUŠENOU BŘITVOU. Nicméně jsem se docela bavil. Zaujal mě hlavně nadržený kuchař se specielním menu pro Angelu a párkrát jsem se zasmál použitým nadávkám. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

TENTO FILM JE JEDEN VELKÝ NESMYSL! ..Zhruba na stejné úrovni, jako první Pátek třináctého s tím, že mnohem záživnější, ale s neuvěřitelnými logickými dírami. Sleepaway Camp (Prázdninový tábor) je strhující a poměrně odvážný Slasher, kdy jsou některé scény zobrazovány opravdu dost dobře a neskrytě, což věru u amerických slasher hororů té doby nebývá pravidlem. Ovšem tím všechny klady končí a je tu to hlavní, to, čím je tento snímek tak výjimečný a to je to, že ten film je prostě největší paradox, co jsem kdy viděl. Už v jeho průběhu můžete zaznamenat logické propasti, velké jak Mariánský příkop a co teprve, až zjistíte, že vrah je ten, kterého jste z pádných důvodů vyloučili hned na začátku a měli jste minimálně 5 extrémních důvodů, proč to nemohl být on, prostě to nešlo. To však tvůrce vůbec netrápilo, tak hlavně že máme šokující konec. Cítím veliký rozpor při hodnocení tohoto filmu, ale musím uznat, že to byla vynikající zábava. ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Divnej slasher. Neklade důraz na postavu zabijáka, ale na sbližování dvou teenagerů; vraždí se vždy mimo záběr kamery a žádné finále se nekoná. U slasherů jsem ochotný přistoupit na ledacos (klidně i na proměnu Jasona Voorheese v hovno), ale musí to být aspoň trochu zábava, sem tam nějaký kozy a pěkný holky (Judy je držka, ale kozy tam jsou). Závěrečné šokující odhalení nejlepší v historii slasheru (pche, kam se hrabe první Pátek třináctého), ale nezachrání už nic. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další táborová vyvražďovačka, myslím že kdo byl v 80. letech v USA teenager a koukal na horory, musel mít při pobytu na dětském táboře slušně stáhlou prdel... A jak vypadal takový osmdesátkový kemp? Pedofilní vypasený kuchaři, naposilovaný vedoucí narvaný v těsných trenkách a tílku, trapný machýrci, šikanující mládež, no prostě kretén kam se podíváš. Ještě že ty největší v tomhle případě začne někdo zabíjet... Jedná se o docela přímočarý, přesto chvílema nudný slasher, s docela vynalézavými způsoby vražd v prostředí pro to jak stvořeném. Závěrečné překvapení se vydařilo na výbornou. Nesnášim tyhle dětský tábory, ještě že jsem byl jen na jednom:) 3,5/5. Eat shit and die, Ricky! -Eat shit and live, Bill. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já vím, že to je způsobeno i tím, že jsem měl na film tu správnou náladu, ale mě bavila jeho poetika, bavila mě jeho atmosféra, a nakonec i ten finální twist, který jsem bohužel znal dopředu, což mě trochu mrzelo. Ale to má člověk z toho, že kouká na dokumenty o slasherech. „Sleepaway Camp“ mi ale přišel jako dobrý slasher, a i když není tak explicitní, je nápaditý. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dvojica chlapcov, ktorí sedia pri Judy, keď sa Paul prvý raz stretne s Angelou, je v rôznych záberoch iná. (beso74)
  • Dievča na vodných lyžiach v úvode sem-tam mizne, aby sa potom opäť objavilo. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno