Reklama

Reklama

Doktorka Quinnová

(seriál)
  • USA Dr. Quinn, Medicine Woman (více)
Drama / Rodinný / Western
USA, (1993–1998), 114 h 7 min (Minutáž: 43–90 min)

Tvůrci:

Beth Sullivan

Hrají:

Jane Seymour, Joe Lando, Shawn Toovey, Chad Allen, Orson Bean, Erika Flores, William Shockley, Geoffrey Lower, Barbara Babcock, Jessica Bowman, Larry Sellers (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(149)

Doktorka Quinnová se ničeho nezalekne. Nejenže se musí sama postarat o děti, hlavně však musí jako lékařka bojovat o důvěru občanů osady... (TV Prima)

Recenze (233)

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Doktorka Quinnová je pro mě taková vzpomínka na to, když jsem byla o krapet mladší, dívali jsme se na to společně celá rodina a občas se díváme ještě dneska. Hrozně se mi líbí doba, do které je seriál situován. Zajímavé westernové prostředí, hezká příroda, význačné charaktery postav, na které se těžko zapomíná, občasná komika. Přesto všechno mám pár výtek. Doba je ztvárněna dobře, i blbec pochopí, ve které době se děj odehrává, ale něco tady přece jenom chybí. Když se dívám, mám totiž pocit, že filmaři sem přitáhli všechny ty kulisy, že musely být domečky postavěny uměle kvůli seriálu. To asi není dobré. Chápu, že tvůrci mohly stavět na reálných základech, vybraly jedno z "amerických divokozápadních městeček duchů" k filmování, ale asi jde o subjektivní pocit. Dále mám připomínku k občasné naivitě a obrovským nesmyslům. Např. Hank vlastním řekněme, bordel, přesto tam ale nikdo z postav nechodí. Trochu blbost, ne? Nevadí, stejně se mi tento seriál dostal docela hluboko pod kůži... ()

haWranka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to vlastně docela legrační. Jako dítě jsem se na tenhle seriál moc ráda koukala, aniž bych vlastně chápala, o čem to je. Nedávno jsem měla tu čest vidět první epizodu a pak pár dalších. To mi teprve došlo, že jde vlastně o červenou knihovnu! Každopádně k žehlení, když to zrovna běží v televizi... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

V dobách puberty se mi zpočátku tahle westernová přeslazená limonáda docela líbila, ale poměrně brzy mi odporně kladná, dokonalá hrdinka, její odporně kladný, dokonalý amant i protivné dětičky začaly lézt krkem. Těch několik snesitelných (ne až tak kladných) postav se v ději vyskytovalo zoufale sporadicky. Překvapeně koukám, že to seriál dotáhl na 147 dílů, což při obvyklé sestupné kvalitě muselo skončit opravdu sračkovitě. Dříve bych hodnotila přinejmenším 3*, ovšem dnes by mě nikdo nedonutil sledovat cokoliv, kde účinkuje Jane Seymour. 48% ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Seriál z Divokého západu stál především na výrazné a skvělé Jane Seymourové, která je od těch dob jednou z mých oblíbených hereček. Je pravda, že to byla v podstatě telenovela přetékající patosem, ale ten seriál měl duši i zajímavé zápletky. K devadesátým létům neodmyslitelně patří a přestože ho již samozřejmě dávno nesleduji, tak jednou za čas neodolám a vždy se rád podívám na to, jak statečná doktorka Mikee zpacifikuje celé Colorado Springs...:) ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Dr. Quinnová je silná emancipovaná super žena, bez jediného kazu. Anděl s lidskou tváří a vskutku renesanční člověk. Ovládá dokonale medicínu, domácí práce, závody na koních, gymnastiku, psychologii, právničinu, box, hru na klavír, varhany, banjo a má vždy dokonalý účes. V jedné ruce pánev s kančím ragú, druhou ruku zabořenou do škopku s nádobím, na krku stetoskop v pohotovosti a pod dřezem Sullyho, co vybírá ucpaný sifon. Byron Sully. Lesní muž a děvka na všechno, který se svého vydřeného zásunu dočkal zhruba po 50 dílech, během nichž se doktorce dvořil, štípal dříví, zametal dvůr, postavil dům a vychoval jí haranty. Ovšem největším hrdinou a terminátorem tu je hrdý indián Tančící oblak. Borec, který byl během celého seriálu nejméně 10x postřelen, 5x bodnut, 20x zmlácen, zabili mu bratry z týpí a vyvraždili rodinu. Veškeré trampoty se odehrávají v městečku Colorado Springs, kde se každý obyvatel dříve či později projeví, jako bezskrupulózní hajz a vypočítavá svině. Nejoblíbenějším občanem tu je místní pasák s vizáží Pepy Vojtka, co vlastní bar, má rypák věčně zabořený do sklenky s whiskey, uznává rasismus a ženy rád obdarovává hrstí kloubů na oko. Zapomenout nemůžu ani na obětavý černošský pár. On ochotný kovář, ona zručná kuchařka. Jejich dobrotu jim obyvatelé oplatí ve chvíli, kdy do města dorazí móda myšlenek Ku Klux Klanu. Od tandemového zhoupnutí na dubové větvi, je zachrání až neohrožená doktorka v lesklé zbroji a její patolízalský pucflek Sully. Zkrátka emocemi nadupaná jízda pro každou hospodiňku a citlivého chlapa. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (32)

  • Keď Jane Seymour (doktorka Quinnová) čakala vo filme dieťa, bola v skutočnosti tehotná a čakala dvojičky. Keď sa dieťa v seriáli narodilo, museli podľa amerického zákona o detskej práci producenti angažovať na úlohu malej Katie Sully jednovaječné trojčatá Calabreseové. (Raccoon.city)
  • William Shockley (Hank) vlastní v texaském Austinu restauraci s názvem "Cafe Josie". (Zephyr01)
  • Chad Allen (Matthew) kvůli natáčení odložil studium na univerzitě. (Zephyr01)

Reklama

Reklama