Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

k dokonalosti tohoto díla chybí opravdu málo. Díky drtivé většině příběhů nejlepší, nejhlubší a nejdepresivnější scifi všech dob. Od ted si Matrix vždycky budu pouštět jen s tímhle mezi 1. a druhým dílem, naladí to perfektně a doplní vše, co potřebujeme o světě v daleké a temné budoucnosti vědět. Blíže ke každému příběhu v jednotlivých profilech, nejoblíbenější pak jsou Druhá renesance part 1 a 2, Poslední let Osirise, Dětský příběh.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

geniální, každej díl má svojí specifickou poetiku, jak díky odlišnosti výtvarna, tak scénáře, každá část je něco jiného, žánrově nečekaného a obohacujícího celkovej Matrix filmovej kánon. Užíval jsem si každou povídku, některé víc, některé méně, proto jsem rád, že zde objevují i samostatně ________ Ps: každý kdo dá odpad a k tomu dodá slovní průjem jako Hem.m je částečně dementní a žere žížaly. pps: a i když si ho potom upraví do snesitelnější formy, nic to na faktu nemění. Alláh akbar! ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Animovaný sběr útržkovitých poznatků, ale i doplnění základních znalostí o místě zvaném Matrix. Divák si může užít důsledky namyšlené nadřazenosti lidské rasy nad opovrhovanými stroji, trochu boje mezi znepřátelenými stranami a spoustu úžasné animace, jejíž exhibiční úlety však občas trochu brzdí příběh. Pro můj pokřivený úhel pohledu byly nejlepší povídky - Detektivní příběh a Světový rekord. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Snahou o přitáhnutí milovníků japonské anime vyniká tento kousek matrixovské skládačky, jenž se nám nenuceně nabízí coby můstek mezi filmy Matrix a Matrix Reloaded. Jeho znalost není pro pochopení hrané trilogie až tak důležitá, ale k snadnějšímu uchopení celého univerza vám slušně napomůže. Kompletní Animatrix působí vcelku důstojným a vyrovnaným dojmem, mísí akci s filozofií, prvoplánově efektní podívanou s neuchopitelnými symboly a na každý pád oblaží srdéčko všech matrixovských nadšenců. Pokud vás však nebaví přemýšlet nad kapkami krve z prstu pořezaného (ne)obyčejnou plechovkou v naději objevení dalšího skrytého poselství či inspiračního zdroje, nebude vás moc bavit ani Animatrix. 85% Zajímavé komentáře: Eodeon, silent cut ()

Seejey8 

všechny recenze uživatele

Tohle je povinná věc pro všechny fanoušky světa matrixu, ještě že jsem si na ní vzpomněl, vždycky jsem se na to chtěl podívat. Člověk se dozví celej origin matrixu a další zajímavý informace. Některý příběhy jsou opravdu fascinující a ze všech číšila atmosféra a osudovost. Jsou tam i slabší povídky, ale různý styly animace mě překvapovaly a nezklamaly ani u jedný. Rozhodně jsem se nenudil a mám chuť si zopakovat matrix, což teď udělám. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama