Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skupina keltských dupátorů se nechla zvěčnit na filmový materiál při úspěšném pokusu o zjištění, zda statika pódia vydrží ten nejhromadnější dupot v dějinách lidstva. Měnilo se tempo představení, rytmické skladby se střídaly se snivými, občas se rozvibrovaly hlasivky zahalené divy, jindy zase struny houslí nepříliš oděných umělkyň. Celkově byl podán další důkaz toho, že zelené umění made in Ireland je skvělý vývozní artikl. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle představení naživo je naprostá bomba. Dechberoucí a originální taneční figury, geniální hudba a brilantní stepařské výkony dělají z tohoto "muzikálu" ojedinělý zážitek. Ještě lepší, než samotný Flatley, jsou však Riverdance - irský taneční soubor, od kterého Flatley odešel. Jakkoliv je Flatley se svojí show úžasný, Riverdance ho předčí ve všech směrech. (a to tajtrlíkující buzny v punčocháčcích fakt nemusim) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pořádnou reprosoustavu a velkou obrazovku a nemusíte někam na staďák. I když, při sezení na oblíbené pohovce se nemůžete nechat tak pohltit živelností a dravostí rytmů jako při "live action" někde na ochozu. Nic to ovšem nemění na faktu, že tihle tanečníci to umí rozjet tak, že se vám z toho rozjedou panenky a že je to podobný nářez jako to, co předvádějí STOMP, a k tomu daleko melodičtější:) ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Keď vám pri sledovaní chce kažďá bunka v tele tancovať, keď si pesničku (vačsinou tú záverečnú) pískate ešte týždeň po zhliadnutí, a tá istá melódia sa vám vybaví aj roky po tom a bežíte si pustiť na youtube nejaké to video viete, že show má niečo do seba. Michael Flatley a jeho miliónové nohy plus niekoľko desiatok až stoviek výborných tanečníkov a netreba opomínať ani sexi huslistky spôsobujú zimomriavky a euforické stavy milónom divákom po celom svete. Show ktorá sa nedá opísať, treba ju vidieť. Už na obrazovke vyzerá ako pastva pre oči, čo to musí byť live? Hodnotenia pod 4* nepochopiteľné. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Michael Flatley patří mezi mé oblíbence! Stejně tak i irská - keltská hudba a písně. Tohle vystoupení z roku 1997 jsem měla možnost poprvé shlédnout na VHS a pak jsem si pořídila DVD - uchvátilo mě svým dějem, samozřejmě hudbou - písněmi, houslovým vystoupením dvou houslistek, atmosférou, choreografií, vytvořenými kulisami - dekoracemi. Je to nádherné vystoupení lidí, jejichž životem je tanec - step. Ráda si toto DVD občas pustím pro náladu :-) hlavně když jsem doma sama, tak si to užívám a tančím bosá po podlaze ;-)) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama