Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Nádherný zážitek u kterého se musí rozplinout každý, když ne kvůli tanečním kreacím a nádherné choreografii či nádherné hudbě Ronana Hardimana, tak rozhodně ho musí dostat nádherné tanečnice. (zejména pánské publikum, mě dokonale omámila Gillian Norris v roli svůdné cikánky. Fascinující podívaná a to nejen pro milovníky tance! 95% (5% strhávám za tu nevkusnou náušnici na uchu Michaela Flatleyho:)) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Áno, áno pekné, moc pekné. Choreografia na vysokej úrovni, takisto pekná hudba, no mne to zase toľko nehovorí. Hlavný tanečník je mi dosť nesympatický, inak pohybovať sa vie to sa musí uznať. Je to celkom pôsobivé, ale keby som od toho nemal odtrhnúť oči celú hodinu a pol tak neviem neviem, našťastie som pri tom lúskal oriešky. Celkovo by som si vedel predstaviť aj lepšiu show. 70% ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Sakra, kde je ta šestá hvězdička?! ...jo aha, vona tady neni. No tak budu muset dát jen pět. Naprostu strhující vystoupení Flatleyho a jeho party. Úžasná muzika (kterou bych si víc vychutnal bez toho vřeštění obecenstva), krásný kostýmy (teda až na ty barevný), super taneční kreace, nasazení, pódium, spolupráce, synchronizace. Michael může bejt sice arogantní namyšlenec (ale to byl i Gene Kelly, a možná větší), kterej by bez svý malý armády tanečníků nebyl nic, ale jede i ve svym věku na 100% stejně jako ostatní. Sakra, já chci bejt Ir!!! ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Viem si pri tom predstaviť situáciu: hostina na čistinke hlboko v írskych lesoch, stoly sa prehýbajú pod množstvom tradičného jedla a diviny, pivo tečie potokom, muzikanti hrajú takúto hudbu a osvetlenie poskytuje mesiac v splne a obrovské vatry. Naokolo by tancovali žienky so zvlnenými, dlhými vlasmy v ľahkých, trochu priesvitných šatoch, siahajúcich do pol stehien. A všetci by sa celú noc bavili a hodovali... (Ale vystačil by som si aj s tým, že by som mohol sedieť ako divák na takomto predstavení) :D ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

V televizi to sice nevyzní tak krásně, jako na živo, kde je samozřejmě lepší atmosféra i akustika, ale i tak je to opravdu výborné vystoupení. Bohužel se mi nepoštěstilo vidět to s Michaelem, ale i tak byl současný tanečník velice dobrý. Tak trochu tanci rozumím a musím přiznat, že irský step je dost makačka a tady si ho tanečníci tančí, jako by nic. Docela mě překvapilo, že to má i jakýsi jednoduchý děj, který by zde ale ani být nemusel, protože ty taneční vystoupení... to je prostě pastva pro oči. Určitě doporčuju všem fanouškům irské hudby a i všem amatérským i profesiálním tanečníkům. Jinak pro ty, co to již viděli mám dobrou zprávu: Michael Flatley má ještě další vystoupení, které je údajně ještě úsěšnější a lepší, než Lord of the Dance, ale bohužel s ním zatím sem nejezdí, tak se můžem alespoň těšit, že se třeba rozhodnou... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama