Reklama

Reklama

Lord of the Dance

(divadelní záznam)
  • Irsko Lord of the Dance
Hudební / Dokumentární
Irsko, 1997, 90 min

Obsahy(1)

Tanečník Michael Flatley ve strhující keltské taneční hudební show, která volně vypráví irskou lidovou legendu v novém oslnivém stylu. Nechte se unést do dob, kdy se čas zastavil. Kdy ožívají starověké legendy a temné síly. Akt 1: Pláč Keltů, Bohyně Eryn, Keltský sen, Válečníci, Cikáni, Ohnivé housle, Vypuknutí, Bojovníci, Bohyně Eryn. Akt 2: Nebezpečná hra, Peklo, Vášnivé noci, Žalozpěv, Siamsa, Mihla se světlem, Ukradený polibek, Noční můra, Souboj, Vítězství, Irsko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

tom88 

všechny recenze uživatele

Áno, áno pekné, moc pekné. Choreografia na vysokej úrovni, takisto pekná hudba, no mne to zase toľko nehovorí. Hlavný tanečník je mi dosť nesympatický, inak pohybovať sa vie to sa musí uznať. Je to celkom pôsobivé, ale keby som od toho nemal odtrhnúť oči celú hodinu a pol tak neviem neviem, našťastie som pri tom lúskal oriešky. Celkovo by som si vedel predstaviť aj lepšiu show. 70% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

naprostá taneční bomba s neskutečně propacovanou choreografií, výbornými tanečníky v čele s Michaelem Flatleym, ve strhující keltské taneční show. Přímo před očima vám ožívá starověká legenda! Fantastická hudba Ronana Hardimana, nádherné tanečnice, co víc si člověk může přát :o) Tohle představení už nejednou odnesli mí sousedi, když jsem to doma " osolil" na domácím kině :o) Vidět to ale v reálu, tak na místě umřu blahem..... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skupina keltských dupátorů se nechla zvěčnit na filmový materiál při úspěšném pokusu o zjištění, zda statika pódia vydrží ten nejhromadnější dupot v dějinách lidstva. Měnilo se tempo představení, rytmické skladby se střídaly se snivými, občas se rozvibrovaly hlasivky zahalené divy, jindy zase struny houslí nepříliš oděných umělkyň. Celkově byl podán další důkaz toho, že zelené umění made in Ireland je skvělý vývozní artikl. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Miluju Irsko, miluju jejich hudbu, miluju whisky, miluju přírodu. Miluju Irsko a v příštím životě bych v něm chtěl žít. Každopádně Lord of the Dance je uskupení, které ani mě nenechalo chladným. Leč bohužel nikdy jsem je neviděl naživo. Nikdy jsem neměl s kým jít a tak jsem tenkrát do Prahy nejel, snad to jednou napravím. Protože to, co jsem viděl mě nadchlo. Je to dechberoucí směsice tance, hudby a úžasné show. K tomu pár slov hlavního protagonisty. A já osobně kvituji s nadšením i ta informace, kde všude bylo představení vyprodáno. Neboť pokud někdo pochyboval, že Lord of the Dance je nebo jsou fenoménem, pak tohle je argument jako prase. ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Viem si pri tom predstaviť situáciu: hostina na čistinke hlboko v írskych lesoch, stoly sa prehýbajú pod množstvom tradičného jedla a diviny, pivo tečie potokom, muzikanti hrajú takúto hudbu a osvetlenie poskytuje mesiac v splne a obrovské vatry. Naokolo by tancovali žienky so zvlnenými, dlhými vlasmy v ľahkých, trochu priesvitných šatoch, siahajúcich do pol stehien. A všetci by sa celú noc bavili a hodovali... (Ale vystačil by som si aj s tým, že by som mohol sedieť ako divák na takomto predstavení) :D ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama