Reklama

Reklama

Ecce homo Homolka

  • Československo Ecce homo Homolka (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Příběh filmu je vzat, podobně jako v případě všech děl tvůrčího kolektivu Forman – Papoušek – Passer, přímo ze života. Podíváme-li se totiž pozorněji kolem sebe, setkáváme se často s rodinou Homolkových. Rodinou, v níž jakoby hráli prim mužové, ale ve skutečnosti se všechno točí tak, jak o tom rozhodnou příslušnice něžného pohlaví. Film je výbornou satirou na život „malé české“, byť početné, rodiny pražského taxikáře Homolky za jedné letní neděle 1969. (Ateliéry Bonton Zlín)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

ariari

Film fakt není o spodině ze severu Čech. Je to zrcadlo čecháčkovství, nahlédnutí do života takovejch těch "slušnejch lidí" (zde z Prahy, ale na lokalitě nezáleží), kteří dneska volí Okamuru, v lepším případě Babiše, ale jejich způsob myšlení a přežívání zůstává za všech okolností, ve všech dobách a režimech pořád stejnej. Těchto lidí jsou plný internetový diskuse, sami sebe vnímají jako "sůl země", mají na všechny problémy doby jednoduchý a jednoznačný řešení ("vláda/parlament/radní jsou na hovno, to kdybych tam byl já, já bych, mámo........."). A protože všichni takový lidi známe a protože jejich drobnokresba je zde fakt přesná a tragicky zábavná, má ten film takovej úspěch a patří do zlatýho fondu.

ariari

ariari (hodnocení, recenze)

tak ked som bola mala, film bol na svete uz 10 -15  rokov a davali ho ako komediu pre pametnikov...ako vtedy , tak aj dnes som tam nikdy nic vtipne nepostrehla, ale ani stipku usmevu u tych, co to pozereali. drama ako hrom, nie satira.  Nvyse nudna a deprimujuca. Vypichnute to najodpudivejsie zo vztahov medzi priemernymi, dobre vykrmenymi hulvatmi niekde zo severu Ciech.  Naviac , Kde zohnali taku prisernu vybavu bytov, to nechapala ani moja babicka tiez ceska. Tvrdila, ze ani v kralikarni to horsie nevyzera a ti ludia su primitivnejsi na platne ako lúzri ( Necudujem sa, ze aj v reale  region severu bol  preslaveny v Europe  90% rozvodovostou ,ktovie ci to nakoniec nebola len reality kravina tych cias.

na příspěvěk reagoval hippie2222

Al90

Al90 (hodnocení, recenze)

Natelnikovy oddechovy film :D Jak na te ulici tam vypraskali toho ,,chuligana,, co troubil :D a taky by me zajimalo jak se Ludvovi slo na druhy den do prace po te chlastacce :D

Uživatel Al90 smazal svůj příspěvek.

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Jestli si ten fotbal neprosadíš,tak seš u mě mrtvej Homolka.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

kvalitna ceskoslovenska buranska komedia. Kedysi sa v CSR tocili kvalitne fily

Kirman

Kirman (hodnocení, recenze)

A co ta pověstná úvodní scéna v lese - volání o pomoc - nikde jsem nenašel informaci o co šlo nebo co ta scéna měla znamenat (tedy krom ukázky chování ostatních návštěvníků - zasádně nepomoct a utéct), např. jestli pan Papoušek někde nevyprávěl o této scéně.

na příspěvěk reagoval Al90

nedegen

nedegen (hodnocení, recenze)

ano ano prostě skvělé... jen nechápu jakto že někteří experti to tady nazývají filmem o maloměštactví či o buranství... odehrává se to přeci.. "v pražském bytě" je to tedy opravdu o buranech a maloměštácích... nevím ?

poppysonnet

poppysonnet (hodnocení, recenze)

Povím Vám, že když je mi smutno, tak si tuto excelentní komedii prostě pustím. Ty jejich hlášky mě vždycky rozesmějí! :)

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Jedna z nejlepších českých komedií,kterou mají lidé rádi ,protože je to o nás,typických češích.

Fash

Fash (hodnocení, recenze)

jeden z mála výborných filmů plný hlášek, který se ani po x letech nepřejedi...."Ja sem si ty prsa musel holit dokud si mě nevzala, ale pak sem se na to vyfláknul,....rozumiš"

fefee

fefee (hodnocení, recenze)

Stará dobrá klasika..., jebovica všetkých čias... The Best off 100%

Kirkman

Kirkman (hodnocení, recenze)

Hele Ludvo Jestli si ten fotbal neprosadíš tak jseš u mě mrtvej Homolka!!Výborný film!!!

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

ve svých sedmnácti letech jsem to konečně pochopil:) A je to dost skvělé:)

Mr.Mauglee

Mr.Mauglee (hodnocení, recenze)

tak trochu mi to pripomina (bohuzel) nasi rodinu. Akorat ze v jejich dobe byla Skoda 100 MB jeste celkem moderni. Proste je to odpad!

Související novinky

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama