Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Really Bad Santa. Naughty úvod o kořenech traumatu nastaví laťku celkem vysoko a zároveň přinese dvě úsměvná rozhodnutí pro směřování „děje“. Nechat pětiletého kluka při návštěvě v blázinci o samotě s cáklým dědou je láskyplný rodičovský akt, ale hravě jej trumfne to, když mu v osmnácti sirotčinec zařídí práci v hračkářství, aby si náležitě užil prosinec! A pak už jen mordy, gore a nahoty co hrdlo ráčí na „punish“ výpravě za šťastnými a veselými svátky.. Levý hák dětskou pěstí do tváře Santa Clause nebo gay pasáž, kdy začínající Billy útočí na pozici zaměstnance měsíce, pak alespoň v mých očích popřou tvrzení, že se Sellier vyvaroval humoru. Těžko však říct, jestli to bylo vědomě.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale predsa len v tej dobe už existoval HALLOWEEN, NOČNÁ MORA Z ELM STREET i PIATOK TRINÁSTEHO... Silent Night, Deadly Night ledva znesie porovnanie s Piatkom. Hra na psychológiu je nudná, dosť dlho sa nič nedeje, hlavný antihrdina nepôsobí dostatočne nebezpečne. Motivácia zabíjať je málo uveriteľná. Film je tak jednoduchý, že každý vie, čo bude nasledovať, preto mali tvorcovia zjednodušiť aj rozprávanie a masaker odštartovať omnoho skôr. Plus je vianočná atmosféra, nejaké tie odhalené prsia a pomiestne gore... Skôr mi to pripomenulo síce zásadné, ale dnes trochu nudné filmy éry sedemdesiatych rokov ako napr. ČIERNE VIANOCE... Po pozretí biednej dvojky uznávam, že tu bolo niekoľko solídnych scén (dedko, policajt vs. santa, jeleň), ale motivácia konania zabijaka je skrátka príliš slabá aj v prvej časti... ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady. Po posledních dvou dílech jsem si řekl že byly fajn a je na čase zkouknout předešlý 3 díly. A dopadly ještě lépe. První díl je atmosférickej slasher který mě dostal tím že to není jen blbej slasher ale to že si umí udržet postavy, s malým klučinou jsem cítil a celá psychologie postav mi přišla moc fajn. Je sice rpavda že někteří lidi se můžou nudit ale já se bavil, navíc ten děda mě pěkně vystrašil. Když dojde k vraždám tak jsou celkem pěkné, není to sice nic extra ale dobře se na ně koukalo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky vytříbený slasher se slušným psychologickým pozadím hlavní postavy/vraha. Tak trochu jsem čekal nějakou zábavnou blbůstku, no byl jsem příjemně překvapen solidní brutalitou a prostě celkovou atmosférou. Narozdíl od jiné vánoční kultovky "Black Christmas" je zde naplno využito potenciálu zabijáka - on Santa se sekerou křičící "Punish" je přecijenom charismatičtější, než obyčejný vřeštící pošuk :-) 8/10 Horror movie of the year ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono když vám zabije Santa mámu s tátou, tak k téhle postavičce zrovna pozitivní vztah nezískáte. A když je vaše fóbie ještě podporována řemenem matky představené, v jejímž sirotčinci se ocitnete, máte slušný náběh k tomu, stát se ukázkovým psychopatem. Pak už jen stačí počkat, až vás nějaké neinformované jelito navleče do Santova kostýmu. Osmdesátkový slasher se vším, co k téhle době patří, takže je tu hodně koz, spousta krve a pár výživných scén, kterým vévodí věšení na paroží. Povedené. 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno