Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Billy Chapman uvidí vraždu svojich rodičov Ellie a Jima zlodejom v obleku Santa Clausa. Billy svoju tragickú mladosť strávi v sirotinci uzavretý do seba, ale musí čeliť aj častému týraniu. Po odchode si nájde prácu v miestnej predajni, kde má za úlohu taktiež nosiť oblek Santa Clausa, čo v ňom prebudí silné spomienky na tú strašnú udalosť. Billy začne zabíjať... (LaciLC)

(více)

Recenze (119)

choze 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zajímavá vánoční vyvražďovačka, která věnuje nebývale hodně prostoru vykreslení vrahova psychického vývoje (přičemž vrah je sympatický mladík) a nešetří obnaženými poprsími. Skvělý je úvod s dědou a přepadením Santou, sirotčinec už byl ale na můj vkus moc natažený a od půlky pak valí standartní vyvražďovačka, kterou jsem odzíval. Přece jenom už nejsem malej a ke štěstí mi nestačí nabodnutí (Linney) na parohy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to úplně typickej bezmyšlenkovitej slasher, kde je jedinej problém filmu založenej na tom, kolik táborníků si štáb přiveze a jakým způsobem, jakou zbraní a jakou frekvencí je vrah vyvraždí. Tady je vrahova osoba hned od začátku filmu docela solidně fomovaná a vytvářená, že nakonec to zabíjení vůbec nepůsobí špatně, spíš naopak, působí docela reálným dojmem a ty následný scény Santy s obouruční sekerou už je jen taková třešnička na dortu. Výbornej a řek bych, že i dost opomíjenej slasher. Nauhty! Naughty! You've made it thrugh Halloween, now try and survive Christmas. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na kvalitný a poctivý 80´s slasher.. A možno som ho síce aj dostal ale spokojný som rozhodne nebol. Mal som možnosť vidieť predĺženú 84 minútovú verziu v ktorej boli pridané nezremastrované zábery, s obrazom ako z VHS-ky, poväčšinou vraždy a predĺžené zábery pred vraždou. Takže určite odporúčam túto verziu lebo tých pár minút by skutočne chýbalo. Ale ináč ide o rýchli zlepenec nápadov, ktorý je nelogickejší ako hociktorý inší low-budget slasher. Ústredná myšlienka síce stojí za hriech, (fóbia z detstva zo Santa Clausa je dobrý motív) ale scenár museli napísať za pár minút. Po sebe idúce scénky takmer nedávajú zmysel. Jediné čo tu stojí za to je prvotriedne gore. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Možná zásadní slasher osmdesátek, který zajeté schéma obrací naruby a triumfuje zvláštním vytěžením brakové psychologie. Už od druhé scény s dědou film nabere zneklidňující ráz a následky i kypření dětského traumatu zobrazuje možná vyumělkovaně s ohledem na subžánr, ale zato s až překvapivou účinností. Dobré dvě třetiny pak veškeré dusno překlápí v klasický béčkový cynismus, což je naštěstí dost zábava se sebejistou režií a kupou skvělých nápadů. Zářný důkaz, proč jsou tyhle 80s horory pro tolik lidí kultovní a pro řadu špičkových filmařů tak formativní. A navrch ještě černohumorné ambivalentní zakončení. 85 % ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

"Trest! Neposlušná!" :-)) Už začátek, kdy malýho Billyho vyděsí jeho vlastní choromyslnej děda mě rozbil. Malýmu Billymu zavraždí rodiče Santa Claus, ten z toho má dodobný deprese jako Lorie Strode z Michaela Myerse, v dětsáku ho navíc terorizuje matka představená. Když je Billymu 18 let, dostane job v hračkářství. Bohužel se ale blíží Vánoce. Billy musí zaskakovat v převleku Santa Clause, tím mu definitivně hrábne a začne kosit všechny, co se mu postaví do cesty, tedy až na hodný děti. Škoda jen, že neodkrouhnul i matku představenou. Originální námět vraždícího Santy se sekyrou a vtipný hlášky. Doufám, že bude remake, protože tenhle zapadlý slasher si ho zaslouží. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Obchod, ve kterém Billy (Robert Brian Wilson) získal práci, se jmenuje Ira's Toys". Ira je křestní jméno jednoho z producentů. (aknamor)
  • Film se měl původně jmenovat Slayride, společnost Tri-Star ho však na poslední chvíli přejmenovala. (Mol)
  • Když byl film uveden, naštvaní rodiče demonstrovali před kiny, kde byl film vysílán, a žádali hosty o podepsání petice, aby byl film z kin stažen. To se dva týdny od uvedení stalo. (aknamor)

Reklama

Reklama