Reklama

Reklama

Silent Night

  • USA Silent Night (více)
Trailer 2

Příběh je o tajemné a maskované osobě, oblečené jako Santa Claus, která řádí a zabíjí v malém městečku během vánočních svátků. Na místních policejních sílách je, aby ukončily toto vražedné běsnění. (spitr)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Začátek Silent Night je hodně slibný a nadějný: Skvělý rozjezd v "áčkovém" scénáristickém i režijním stylu a k tomu vděčná zápletka - vraždící dvoumetrový psychopat v obleku a masce Satana Clause. Tedy vánoční příběh podle mého gusta a já se radoval, že jsem se konečně dočkal nějakého novodobého pětihvězdičkového slasheru. Mé velké nadšení ale vydrželo jen asi půlhodinu, a to do scény s nahatým focením. Prsa modelky sice díky bohům nebyla silikonová, zato kameraman dostal bez varování záchvat padoucnice, čímž naprosto vykurvil jednu z nejlepších scén z celého filmu. A otrávil mi tak úspěšně i celý jeho zbytek, protože jsem od té doby stále čekal, kdy se jeho záchvat bude opakovat, což mi pochopitelně "trochu" bránilo se u filmu bavit a relaxovat. A bohužel jsem se oněch dalších návalů kameramanovy třesavky dočkal ještě několikrát, a to naprosto nepochopitelně, protože spousta ostatních záběrů byla dobrých. Tenhle styl filmování se opravdu někomu líbí?? S rozkoší bych toho kameramanského dobytka prohnal tím krásným velkým žlutým štěpkovačem. A navíc pak ještě ke konci film výrazně ztratí tempo, pohlednost, nápaditost a hravost. A úplně nakonec přijde zpomalené a polopatické vysvětlování, čímž utrpí Clausova do té doby tajemná aureola. Takže z pěti je nakonec jen průměr. Velká škoda tak zmrvené šance na nadprůměrnou zabijačku. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V televizi jsou to samý tzv. "Pohádkové Vánoce", a tak jsem se rozhodnul, že si svou sváteční atmosféru udělám i skrz několik vyloženě vánočních hororů. Silent Night byl jasnou volbou, neboť původní snímek se hodně povedl, a tak nějak jsem doufal v další zábavnou jednohubku. A dočkal jsem se. Smrtelně vážný tón je pryč, několik úmrtí mnohdy pobaví, jindy lehce znechutí, ale hlavní je, že kamera nikdy neucukne, a nechá diváka si dosyta užít všechny ty rozštípnuté kebule a jiné pochutiny. Santa je správně nekorektní, Malcolm občas slušně hlásí, blýskne se pár bradavek a sníh se rychle barví. Zkrátka dost oldschool slasher, ale já nadávat nemůžu, takže palec opatrně nahoru. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut vypadá relativně dobře, ale pak to jde celé pomalu, ale jistě do háje. Ze Silent Night vypadne naprosto obyčejný slasher, kterému ale nestačí jen vraždící maniak v oblek Santy a tak zde máme pár tupých dramatických scén, nefunkční pokus o humor a přehršel postav, z nichž skoro všechny tu jsou jen proto, aby je Santa všemožně zabil. A končí to tak, jak všichni čekáme, když teda pominu, že přežije jedna z vedlejších postav. Navíc jsem celou dobu čekal, že z toho vypadne něco víc, od určité chvíle mě zajímaly Santovy motivy - proč vraždí všechny, jen starou ženu a malou holčičku nechá na živu? Kdyby třeba vraždil jen bohaté a chudé nechal žít, hned by to bylo o něco inteligentnější, ale ne, proč se snažit o něco víc, když vyděláš i z tupého průměru... Hodně mě to zklamalo a to jsem čekal fakt málo. Slabé 2* ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čistý slasher je mrtvým hororovým subžánrem a fakt, že někteří fanoušci jsou pro nedostatek konkurence spokojení i s touhle chabou, sterilní, tuctovou vánoční vybíjenou, je tomu dostatečným důkazem. Jeden vraždící Santa, pár nezajímavých vražd, atmosféra nula a neuvěřitelně (!!!) otravná a tupá policistka v hlavní roli. Raději sáhněte po atmosférickém originálu, předloňské vánoční srandě z Finska nebo zapomenutém francouzském hororovém Sám doma. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tématickej slasher s velmi povedenými gore vraždami, u kterého mě však zklamal záporák. Teda zklamal ... přidal bych mu pořádný grády, protože si myslím, že zrovna tady na to prostor byl ideální. Americkýmu tlustýmu kokútovi, kterej vypadá, jak vypadá, by krásně slušelo to jeho přiblblý HO-HO-HO a tuna drsňáckých hlášek k tomu. Mohl by pak vzniknout záporák jako třeba můj oblíbený Psychocop. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně inspirován skutečným masakrem na Štědrý den roku 2008 v Covinu v Los Angeles. Bruce Jeffrey Pardo ve svém obleku Santy zavraždil 9 lidí. (Mrs.Blue)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskom meste Winnipeg. Natáčanie sa uskutočnilo v máji 2012. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama