Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yamakasi - parta sedmi lidí, kteří se baví tím, že lezou po domech. Čím výš, tím líp. Samozřejmě, že tato zábava není bez povšimnutí policie. Pak se ale stane problém: malý kluk Džamel má nemocné srdce a nemůže sportovat. Je však spolužáky vyhecován k tomu, aby po vzoru Yamakasi vylezl na strom. Dostane však záchvat, který mu poškodí srdce a je nutná transplantace. Převoz srdce stojí 400 tisíc. Yamakasi cítí určitou část viny a tak se rozhodnou peníze sehnat. A to jakýmkoliv způsobem, třeba i nelegálně. (Isherwood)

(více)

Recenze (85)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto je film pre nenáročných divákov, ktorí majú radi tvorbu EuropaCorp (nevyšla náhodou odtiaľ? Neviem) a v súčasnosti majú radi európske filmy Jasona Stathama. Yamakasi je vcelku originálny mainstreamový počin, ktorý som videl preto, že mi ho niekto napálil na dvd a inak by som sa samozrejme k nemu nijako nedopracoval. O nič by som neprišiel. Keď tak teraz čítam jeho obsah, bol som pri ňom duševne niekde inde. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy dvakrát v lásce nemám, ale co se týče dějů o parkouru, jsou velmocí. Tentokrát jsem ale sáhl po mírně slabším snímku. Jeden z nejkýčovitějších dějů, co snad existuje, režie krom prvních pár minut taky nic moc a o závěru škoda mluvit. Každopádně se záměrem sledování akčních honiček po střechách je po zhlédnutí každý spokojený, a to nejen díky více aktérům, takže ty slabší tři si zaslouží. 50% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nepotřebují výtahy, schody, či pozvání do bytu - vy zase k Sedmi smradům 21.století nepotřebujete mozek aneb jedna z dalších slabších chvilek Luca Bessona v tomto miléniu. Pitomým příběhem oplývající Urban Parkour naroubovaný na přistěhovaleckou agitku, kdy barevní jsou hodní hoši a bílí jsou ti hloupí a zlí, co jim hází klacky pod nohy. Některým bude ke štěstí ono samotné hopsání nepochybně stačit, ale jak by řekl Roger Murtaugh: „I´m too old for this shit!“ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem bez rozběhu nepřeskočil panelák, ale pokud mohu parkour sledovat z pohodlného křesla, tak se mi hodně líbí. Yamakasi parkour propaguje celkem zábavně, i když dějově to jen poměrně stupidní hříčka, která nebývale přesně ukazuje výhody vyspělého kapitalistického zdravotnictví - řádně si plať zdravotní pojištění, ale jestli onemocníš mimo své možnosti, tak budeš mít štěstí, když si na tvou léčbu někdo vezme úvěr. ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

Takže... Já vím, že to stejně nikoho nezajímá, ale mně to nedá... K tomuhle filmu je potřeba dovysvětlit pár náležitostí... Neherci jsou vybráni záměrně, jelikož to jsou traceuři, kteří vzdávají hold samotné skupině Yamakasi... Tedy skupině, která společně s Davidem Bellem v podstatě definovala Parkour jako takový... Nejde tedy o herce, ale o traceury... A proč se David Belle tedy nechtěl zúčastnit natáčení, když tedy nejde tak přímo o film..? Yamakasi a David Belle se totiž neztotožňovali v náhledu na parkour... Podle něj totiž parkour nemá v žádném případě být o komerci a rivalitě... Otázkou je, jaký názor na to má dnes, ale tehdy to tak bylo... Tenhle film tedy vznikl víceméně jemu na truc a on ho označil jako prostituci umění... Druhá věc je, že se nemýlil... Pokud hledáte parkourový dokument, pak bych doporučil spíš Jump London... A pokud chcete Yamakasi brát jako čistokrevný film, tak s tím nic neudělám, ale občas není od věci vidět ho v širších souvislostech... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Bývalý člen skupiny Yamakasi, její spoluzakladatel a vůdčí osobnost, David Belle, odsoudil film a označil ho za "prostituci jejich umění". (Mafian)
  • Yamakasi je reálně existující skupinou, praktikující bojové umění "l'art du déplacement", mezi jejíž zakladatele patřili také David Belle a Sebastien Foucan. Oba však skupinu opustili. (Mafian)

Reklama

Reklama