Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ostřílený veterán a nováček patrolují v nočním LA. Takhle jednoduché to je a bohatě to stačí. Svoje místo tu mají výborně napsané dialogy, dojde na střílení i konflikty s jinými policisty, sem tam se člověk dokonce zasměje a fajn jsou věci osobního rázu, které oba policisté řeší. Očekávané finále sice mohlo být drásavější, ale celkový dojem mi nezkazilo. Jane sice nepatří k mým oblíbencům, ale tady mu to sedlo jak máloco. Slušná práce. 80% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Už z traileru jsem vycítil, že ten film oplývá víc než slušným potenciálem. Thomas Jane v roli zkušeného policisty musí zaučovat nováčka během jeho první noční šichty na špinavých ulicích L.A. ? Většina lidí má pravdu, dost to svým obsahem připomíná Training Day a Patrolu, i přesto si ale Crown Vic dokázal uchovat svou tvář a trochu se od těchto snímků odlišit. Velice mě překvapuje, že režisér a současně scénárista si se svou prvotinou poradil tak nesmírně elegantně, ty dialogy v autě mezi dvěma hlavními postavami působily tak přirozeně, že místy na mě film dýchal skoro až dokumentárním pojetím. Ať už šlo o příhody ze života nebo rady staršího směřované mladšímu, vše mělo náboj. Thomas Jane po delší pauze přímo herecky zazářil, tak civilní výkon se cení. Kameru musím pochválit, a to samozřejmě nejenom za oblétávání a natáčení Fordu Crown Victoria z každého možného úhlu (ikdyž tyto záběry asi neomrzí, to si přiznejme). Akce se dostavila až ke konci filmu na pár chvilek, ale přímo zničehonic. Krásně zakončený příběh, kdy si divák musí položit otázku, jestli tato nezáviděnihodná práce vůbec něco dokáže vyřešit permanentně. Za mě docela žánrový klenot. Za mě dávám 83 % ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Zajímavé policejní drama jedné noční hlídky instruktora a nováčka v zácviku. Je fukct, že američtí cajti jsou na takové fičáky evidentně zvyklí, ale přesto jim nezávidím hlavně postoj lidí ze všech stran spektra, kteří jsou vůči nim dost nepřátelští. A to jim musí dost brnkat na nervy, k tomu zelenáč ještěidealista a další kolegové na perníku spolu se steroidy, no vražedná kombinace. Děkuji pěkně, ale tuhle práci bych dělat nechtěla v jakékoliv zemi a to jsem jako malá chtěla být vyšetřovatelka vražd. Ještě, že se ty dětské sny málokdy vyplní, protože jinak bych si asi vystřelila mozek. Někdy je dobré se zamyslet nad druhou stranou a jenom nenadávat, že nás akorát buzerujou. Jo prostě silný zážitek. Za mě 90% ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem hliadkové filmy a ruch spiaceho veľkomesta a tu som toho dostal tak zo všetkého. Žiadny súvislý dej to ani nemá, je to iba perná šichta nováčika v službe a tak sledujeme s akými divnými ľuďmi sa dostáva do styku, koľko dílerov drog odvezie na stanicu a dôjde aj na riešenie nejakých osobných problémov z minulosti. Tie sú však vyriešené iba popri práci a netlačí sa na to, čo dodáva filmu väčší dojem autenticity. Hneď by som si pozrel v tomto štýle aj nejakú minisériu na Netflixe! Tam by mu to možno slušalo ešte viac. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva američtí policajti na jedné noční směně v oceňovaném dramatu. Veterán vs. nováček. Realistická záležitost se skvělou atmosférou, ale ve výsledku za mne průměrný film, který si zapamatuji navždy první minutou filmu. Tohle je nejdokonalejší a nejúžasnější akční první minuta filmu v mé historii jako diváka. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)
  • Ústřední dvojice se do vysílačky ohlašuje volacím znakem 20-L-14. Písmeno L však používají pouze vozidla s jedním policistou, vozidla se dvěma policisty používají písmeno A. Správně by tedy mělo být 20-A-14. (Hal_Moore)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Reklama

Reklama