Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som mala na robote niečo iné ale zaujala ma veľmi dobrá a napínavá zvučka a tak som si povedala, že pozriem si čo je to za film. Jéé a ono sa vyplatilo dať bokom farbičky a skicár a pozerať tento super napínavý film podľa skutočnej udalosti. Veľmi dobrá hudba dodávala zimomriavky na chrbte napriek, tomu že film vysielali cez deň. Lenže potom ma skoro tresklo o zem keď v tom najlepšom sa mi na obrazovke zobrazilo ŽIADNY SIGNÁL. Za čo však film nemôže, tak som si ho stiahla, a pokračovala som v pozeraní so zimomriavkami na chrbte no a nakoniec som zistila, že druhá polka bola totálne na pitchu a nudná. A to nadšenie akosi zo mňa opadlo. Škoda prvá polka stála naozaj za to ale tá druhá nestojí za zmienku, nič sa tam poriadne nedialo. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Všetko je to vlastne o tom, že chlap sa akože námatkovo ukáže, no a potom vás začne kontaktovať a vravieť vám, čo sa stane. No a vy už bud' chcete tomu veriť, alebo nie. Pravda je však taká, že keby mne takým hlasom niekto rozprával do ucha, tak i napriek tomu, či by to bol žart, alebo nie, zoseriem sa od strachu, týžden chodím kanálmi aby ma nik nevidel, alebo nestretol a pred spaním - pri rozsvietenom svetle samozrejme, vždy kuknem pod postel a do každého rohu nadrbem cesnaku, minimálne dvadsať krížov a vykúpaný vo vode z kostola sa až potom položím na kute! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že Richard Gere už nikdy nenatočí kvalitní film a už vůbec bych si nedokázal představit tohoto ikonického hezouna a boháče z Pretty Woman v hororu. Opak se stal pravdou a Proroctví z temnot je v nočních hodinách hororem velmi příjemným, v pár okamžicích nebezpečně mrazivým a celkově velmi povedeným. Hodně lidí může kroutit nad hlavním tématem, ale horor si přeci může dovolit prakticky cokoliv a proto je dobře, že Mark Pellington se nebál ani formou trochu experimentovat. Obecně je Mark Pellington velmi zajímavý a vkusný režisér, protože mě v žádném zatím natočeném snímku, který jsem od něj viděl nezklamal dějově ani formálně. A to Miluj bližního svého není zrovna jednoduchý film pro režiséra. Pro milovníky tajemných hororů rozhodně zajímavý přírustek, který nepotěší milovníky velmi krvavých vražedných filmů na dobrou noc. Jako malá třešnička na dortu působí "natočeno na základě skutečné události". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Motýlí muž a jeho podivné poselství se dostalo i do filmu, a ten do kin a podle mě se opravdu povedl a samotnému fenoménu rozhodně nedělá ostudu. Jestli je to pravda nebo ne si každý divák musí vybrat podle svého uvážení, jasné je, že když tomu věří, přidá filmu minimálně o hvězdičku navíc, jenže když tomu nevěří, nevidím jediný důvod proč by na to všecko měl vůbec koukat. Já jsem Proroctví z temnot viděl mnohokrát a vždy mě udivoval svým skrytým tajemstvím. Když jsem ho viděl poprvé, byl jsem fascinován, když jsem ho viděl podruhé stále mě mrazilo v zádech a já byl překvapen jak zajímavý, záhadný a přesto tak povedený film mohl vzniknout. Je málo filmů, které jsou podle skutečné události a o to míň jich je, o zvláštních bytostech, které krouží kolem našeho života a zasahují do něj a naopak od něj odrazují. Každopádně jsem se hodně bavil. Mám tento film rád. Richard Gere mě překvapil, protože jsem ho měl za průměrného nevýrazného herce. Neřekl bych, že se do role nehodil, překvapil v ní a dokázal jak dobrým hercem je a to je dobře. Každopádně na tento film jen tak nezapomenu a vždy budu mít tu neutuchající vzpomínku na Motýlího muže, na Černého anděla přinášejícího poselství od shora, které má tu čest vidět jen pár vyvolených z nás. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

The Mothman prophecies patří mezi lepší filmy Richarda Gerea. Nijak zvlášť nepřehrává a ani ostatní herecké výkony nejsou k zahození. Celý film připomíná lepší díly The X-files, což je jenom dobře. Výtvarně jsou krásně řešeny přechody i jednotlivé záběry..tipl bych, že většina denních záběrů byla natočena s modrou clonou na kameře, snímek tím dostal tajemný nádech. Celkové 'tajemno' podporuje i kvalitní scénář, ve kterém příjemně mrazivě graduje děj..ve finální dvacetiminutovce je sice vše tak trochu natahované, ale i tak se jedná o kvalitní film na sobotní večer. :) ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V knihe sa veľakrát spomínajú tzv. muži v čiernom, ktorí v 60. a 70. rokoch "terorizovali" amerických občanov a zakazovali im zverejňovať svoje zážitky s UFO. Neskôr poslúžili ako námet na úspešný film Muži v čiernom (1997), kde z toho tvorcovia filmu urobili žart. (Popo)
  • Skutečně existují zmíňky o výskytu tzv. Mothmana před i po výbuchu černobylské jaderné elektrárny. Na stránkách Google.com lze toto téma najít jako „Blackbird of Chernobyl“ a scénář byl stejný jako před tragickým zhroucením Silver Bridge v Point Pleasant. Pracovníci elektrárny a obyvatelé okolí trpěli nočními můrami, zpozorovali velkou černou ptačí bytost s rudě žhnoucíma očima, dostávali hrozivé telefonáty. Vyšetřovatelé tehdy usoudili, že tato záhadná bytost je předzvěstí katastrof. (Nick321)
  • V oblasti Point Pleasant sa po páde mosta "motýlí muž" už nikdy neobjavil. Jeho zjavenia mali po celom svete sprevádzať iné katastrofy. (Karush)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama