Reklama

Reklama

Pozdrav od juggerů

  • Česko The Jugger: Pocta pro juggery (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2200. Tým juggerů vedený Sallowem (Hauer) se uchází o postup do první ligy "hry se smrtí", podobné soubojům antických gladiátorů. Vyhrát mohou pouze ti nejlepší a jen vítězství v podzemním městě jim přinese vytoužená privilegia. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdybys byl rychlejší, nemuseli by tě šít." Jsem velký sportovec a odvahy mám na rozdávání, ale taky mám ještě zbytek mozku, takže s juggery bych si dobrovolně nehrál. Ale kdybych musel, tak bych si v časovém úseku jednoho kamene dal vlastní gól tím, že bych psí lebku nasadil na vlastní kůl a to dřív než by mi někdo vykloubil hlavu, uškrtil mě řetězem nebo mi počechral tyčí koule. Mám prostě rád fair play a o to tady nejde. Tady jde o krev, šrámy či brutalitu a mě to nečekaně celkem bavilo. Nenadchlo, ale bavilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Páčila sa mi samotná postapo atmosféra, ktorá v tomto smere ponúkla to najlepšie z 80. rokov (niečo podobné nájdeme napr. aj v sérii Mad Max). Horúčava, piesok, špinaví a otrhaní zúfalci, hmatateľná beznádej a zúfalstvo.... A v takomto bezútešnom svete si nažívajú juggeri - "športoví" nadšenci, ktorí nemajú nič iného na práci len kočovať a vyzývať miestnych súperov na zmeranie si síl. Princíp hry je jednoduchý - treba nastoknúť psiu lebku na kôl, ktorý je za chrbtami súperov, a to za akúkoľvek cenu, vrátane zlomených krkov alebo vypichnutých očí. Až raz sa vyskytne cieľ - postup do I. ligy tohto športového zápolenia..... Športový námet zasadený do postapo prostredia sa vyskytne iba zriedka, čo treba oceniť. Navyše dej vôbec nenudil, nešetrilo sa surovosťou, príbeh mal spád, myšlienku a výborných hercov, hlavne v podobe R. Hauera. On podobné filmy vie, všade kde hrá dodá svojej postave výrazný rozmer a nebolo tomu inak ani teraz. Na nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Rutgera Hauera, pro post-apokalyptické filmy i pro brutální futuristické sporty (i když filmy o nich by spočítal na jedné ruce i opravdu nešikovný dřevorubec) přesto mi Pozdrav od Juggerů nesedl. Důvod je prostý: absolutní nepropracovanost světa zničeného katastrofou. Ve filmu se tak třeba nedozvíte pravidla sportu, o který ve snímku jde, nebo co zničilo civilizaci a jaká jsou pravidla toho, co z ní zbylo. Proč je důležitá psí lebka? Co jsou psí města? Kdo jsou vládci? To vše si musíte sami domyslet, protože tvůrci vám nenabídnou absolutně žádnou odpověď. A prakticky jediné, co se dá bez jejich výkladu pochopit, jsou pravidla brutální verze famfrpálu. To vše by se snad ještě dalo odpustit, kdyby se tvůrci zaměřili na sport samotný a přinesli zajímavé zápasy. Jenže v rámci šetření jsou zápasy, stejně jako zbytek filmu, natočeny ve velice úzkých záběrech, čímž dochází k tomu, že jsou měření sil juggerů pomalá a nudná. Hvězdičku za Hauera a hvězdičku za slušnou atmosféru. ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Velice dobré béčko. Pro příznivce postapa a Blood bowlu takřka nutnost vidět. Děj sice není nijak spletitý a inteligentní, nicméně tohle se práve od Jugerů nečeká. Rychle, tvrdě a úderně vás film vtáhne do děje. Pokud máte náladu na postapo verzi amerického fotbalu nebo jste aspoň trochu tvrďáci je film pro vás, v opačném případě se budete asi nudit. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hmmm, postapokalypticky pusté prostředí, brutální sport jako hlavní motiv, charismaticky drsný Rutger Hauer v hlavní roli, co bych si mohla přát víc od akčního béčka? Nízký rozpočet je na tomhle snímku sice vidět, ovšem nijak extra nevadí, příběh je velmi jednoduchý, přímočarý a nepřekvapivý, přesto jde i po dvaceti letech od natočení o nenápadný klenot mezi akčními béčky. Poprvé viděno kdysi dávno na polském "nočním kině", takže je mé hodnocení přistříknuto nostalgií. 75% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Jugger má své zastoupení i v ČR a to hned v několika formách - postapo a sportovní. (fars)
  • Film a sport jugger se staly v některých zemích natolik populární, že se v nich pořádají ligové soutěže v juggeru. (ČSFD)

Reklama

Reklama