Reklama

Reklama

Epizody(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

KatRi 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě velmi pestré, ale ve finále velmi monotónní. Takový jistě život běžného středověkého člověka byl, ale ten Marcův? Určitě ne, a přesto tomu jaksi chybí spád, energie, což by se pravděpodobně nestalo, kdyby vyprávět mohl sám obraz, nikoli ústa hrdinů vysedávajících někde a ne prožívajících tyto věci přímo před divákem. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Marco Polo (Ken Marshall), syn benátského kupce a cestovatele Niccola Poly, už od malička chtěl cestovat stejně jako jeho otec a strýc. Ti jsou ale na dlouhé výpravě v daleké Číně, a Marco se mezitím učí na obchodníka s plátny. Ale jakmile se jeho otec vrátí, a začne chystat další výpravu k velkému Chánovi, Marco nechce stát opodál. Během dlouhé cesty přes několik válečných území, morem zničená města až nakonec na dálný východ, Marco dospívá a stává se respektovaným mužem... Seriál si ještě pamatuji z let, kdy běžel na jediném kanále v neděli dopoledne, a jeho sledování byl takřka rituál. Nejvíce mi v paměti uvízla nádherná hudba Ennia Morriconeho (hlavně ústřední motiv) a pak scény z morem postižených měst. Nedávno na mne padla nějaká chřipka, a tak jsem si celodenní ležení v posteli okořenil všemi osmi díly seriálu. A i když jsme o několik desetiletí starší, a (snad i) rozumnější, stejně mne nejvíce zaujaly opět Morriconeho hudba a třetí epizoda s hroznou nemocí. Ale tentokrát jsem si dokázal vychutnat i další detaily, hlavně z pozdějších dílů, kdy Marco, jako Chánův vyslanec, objevuje krásy jižní Číny. Ale celkově si seriál drží svoji kvalitu po celou dobu, i herecké výkony jsou (na italské poměry) téměř dokonalé. A ještě jednou nakonec musím zmínit Ennia Morriconeho, který dal celému dílu ještě něco navíc... ()

Reklama

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba. Celkem dobře napsané i zahrané ale... Proč když už se dílo dobře daří tak ho musí zkazit výběrem hlavní postavy. Ken Marshall hrající Marca Pola je doslova na pěst. Je to takový hodný, nejistý, citlivý a humání klučina zkrátka ideální hrdina multi kulty společnosti, ale zasazené do dobových reálií je to krajně nepřesvědčivé. Když ho ale člověk vezme na milost tak má šanci užít si podařený seriál s vyjímečnou atmosférou dodanou Morriconeho hudbou. A pro mne dalším bonusem byl Leonard Nimoy jako Achmet. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V dětství mě tenhle seriál uhranul. Skvělé dobrodružství s vynikající výpravou a exotikou jak prostorovou i časovou, pro klučičí duši to pravé. A především dle mého soudu nejlepší seriálová hudba vůbec - vždycky mě chytí za srdce. Morricone prostě JE génius. Vytknul bych jen ( dle mě ) trochu odbytej konec, kdy návrat domů do Benátek je prakticky vynechanej... A to DVD by si zasloužilo remastrovat barvu i zvuk - ovšem je pravda, že dabing ČST je prvotřídní. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skvostný seriál, na ktorý sa už trochu pozabudlo, čo je veľká škoda, pretože sa výpravnosťou a celkovou kvalitou spracovania minimálne vyrovná "konkurenčnému" a omnoho slávnejšiemu Šogunovi. Davové scény a množstvo kostýmov a pompéznych dekorácií mu môže ticho závidieť ktorýkoľvek novodobý historický veľkofilm. Na DVD vyšiel síce v tragickej obrazovej kvalite a bez pôvodnej zvukovej stopy, ale aspoň má pôvodný hviezdne obsadený český dabing z 80. rokov. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno