Reklama

Reklama

Putování s pravěkými zvířaty

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Beasts
Velká Británie, 2001, 2 h 54 min (Minutáž: 29 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

BBC oživuje neobyčejný svět zvířat, která vystřídala dinosaury a dala vzniknout savcům. Podívejte se na fascinující stvoření, která posledních 65 miliónů let po vyhynutí dinosaurů, obývala Zemi. Když dinosauři vyhynuli, chlupatí mamuti nebyli jedinými zvířaty, kteří obývali planetu. V temném lese číhali obrovští masožraví mravenci, na rozlehlých travnatých pláních žili ti největší savci, velcí jako dům. A pak tu byli lovci - krutí ptáci, zvířata s dlouhou čelistí podobná vlkům a silné šavlozubé kočky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hned po dinosaurech můj nejoblíbenější seriál dtských let, který jsem ohromně žral a koukal na něj pořád do toho kola... Teď ho už dlouho nikde nedávali a tak jen s nostalgií vzpomínám na nádhernou animaci, skvělé příběhy a přehršel zajímavostí. Tomuhle celému prostě vůbec nejde dát méně než pět. Klasika mezi dokumenty. BBC pro mě vždycky znamenalo dokumenty o Putování. Jasných 100%. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Opäť dokonalý dokumentárny seriál, ktorý je vzhľadom k menej "okukaným" živočíšnym druhom informatívne zaujímavejší než staré známe dinosaury. Škoda, že nemal viac dielov, respektíve dlhšiu stopáž jednotlivých častí, pretože rozhodne sa bolo na čo pozerať. A ani ten čas tomu po vizuálnej stránke príliš neublížil... ()

Reklama

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Chronologicky tento seriál navazuje na slavné Putování s dinosaury, a je jim i nejvíce podobný. Prakticky není co dodat, je zajímavé sledovat jak evoluce formovala zvířata k čím dál větší podobně s dneškem, proto bych vypíchnul zejména poslední dva díly, které mají skvělý vizuál a jsou plná zvířat která všichni známe (šavlozubý tygr, mamut, neandrtálci... ) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný exkurz do dob, o nichž by mohla vyprávět už jen pouze planeta Země. Putování je skvěle zpracovaný dokument, který nabízí vynikající a zajímavý pohled na vývoj nejrůznějších druhů živočichů, kteří obývali tento svět. Nedostatek: V díle, který se věnuje šavlozubému tygrovi si dobře všímněte, že Zlomenému zubovi se v mnohých záběrech střídá jeho "handicap". Jednou je zlomený špičák vpravo, jindy vlevo. ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá když někdo dělá něco co neumí. _______ Příklad : Co je Pozdní Eocen? Kdy byl? Proč savci začali růst? Jak to moře Tepis vypadalo na zeměkouli? 18 metru, to je v porovnání s člověkem asi kolik? Jak vypadá "Tetida", kdyz už je zmíněn její severní břeh? ... ________ Je tu příliš pojmů, spousty z nicha ni nejsou řádně vysvětleny. Nakonec není ani jasné k čemu že ty informace slouží . Sice není od věci se procvičit v třídění informací a být samostatnější, ale zde jsem příliš často říkal "A co jako?". Dokument kde se tomu tolik nestává http://www.csfd.cz/film/232818-born-survivor-bear-grylls-ultimate-survival-man-vs-wild/ . __________ Zajímalo by mě kdy uvidím dokument, kde je jasné kdo jsou hráči (zde dinosauři, krtci, počasí, pleocén ... ) a jakou hru hrají? ______ Jestli píšeš sci-fi nebo kreslíš a potřebuješ nápady tak si to pusť - nezapomeň vypnout zvuk. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Součástí seriálu je také vázaná kniha od Tima Hainese. V České republice titul vydalo nakladatelství Slovart v roce 2001 v počtu jen několik málo kusů, které již byly rozprodány. (Pod)

Reklama

Reklama