Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čakal som atmosférickú blbosť v kláštore, dostal som akčnú blbosť v meste. Prvý diel považujem za sotva priemerný a z môjho uhľa pohľadu tak dvojka za svojim predchodcom nezaostáva. Ona je totiž zábavná svojou tuposťou a zbesilým tempom. No a záver samozrejme všetko iba priklincoval. Vo svojej podstate nechcená paródia, kedy sa napríklad pri naháňačke v supermarkete musíte chciať - nechciať nahlas smiať a "pobavíte sa aj vo finále, kopírujúce jednu scénu zo Smrtonosnej pasce 3 a pri prvej nekonečnej naháňačke, vykrádajúcej zase Bod zlomu, no a nezabúdajme na štýlové batérky v rukách drsných policajtov a farebný filter ukradnuté zo Sedem. Len som skutočne nepochopil, prečo si policajti nevyhľadali v nemocničných záznamoch všetkých Francúzov s gumennými kĺbmi a kolenami, okrem Reda ich tam asi veľa byť nemohlo a hneď by vedeli mená členov vražedného komanda. Vážne to nebola regulérna paródia? Už si nepamätám reklamnú kampaň z roku 2004. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tmavé chodby, temná výzdoba, déšť, přítmí, brutální vraždy... a atmosféra nikde. V pár dramatických scénách střih natolik chaotický, že netuším, co se tam vlastně stalo. A scénář natolik dementní, že bez znalosti předlohy to sotva někomu může dávat smysl. Několikrát jsem se u toho aspoň zasmál (a to nejen mnichům s tréninkem z Matrixu). Adept na titul ptákovina roku. ()

Reklama

themic 

všechny recenze uživatele

O proti jedničce je to jen slabý odvar. Dvojka Purpurových řek, postrádá více napětí a atmosféru neznáma, které bylo u jedničky na rozdávání. Chybí tu pořádný nápad, který by se dostal a rovnal aspoň hodnotám jedničky, žel tohle se u pokračování často stává. Mé očekávání byla značně vyšší a nenaplnilo se, možná to bylo tak trochu naivní. Je dobré, že i ve dvojce zůstal a hrál Jean Reno, který to krapet povznesl. Zápletka není poutavá, nápad čudný, takže 3*, což je 50% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv uznávám výtky na adresu tohoto filmu za oprávněné, považuji ho přesto za důstojné pokračování jedničky. V "Andělech apokalypsy" sice musí člověk překousnout plno pseudohistorického a biblicko-mystického blábolení a smířit se s překotným a za vlasy notně přitaženým závěrem (ve kterém se ďábelští padouši projeví jako banda idiotů), ale to nic nemění na tom, že zápletka celkem funguje, vraždy jsou značně invenční a patřičně brutální, střetnutí s mnichy nabízejí efektní akci a snímek má tak rychlé tempo, že nestačí nudit. Jako největší klad vidím kvalitní práci s atmosférou, která je umocněna řadou neobvyklých prostředí , do kterých snímek diváka zavede (mne osobně nejvíc zaujala role Maginotovy linie). Třešničkou na dortu je pak starý dobrý Christopher Lee v úloze hlavního záporáka. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jednička je skvělá,ale dvojka pokulhává. Skládá se z lehce zapamatujícími částmi,tak to vypadá,že scénař byl hotov někde za víkend. Jedná se o akční zábavičku s nezničetlnými mnichy,kteří skáčí po barácích a střely jim neublíží. No nakonec byly něčím nadopovaní. Jedná se více méně o zbytečné pokračování skvělého hororu,film se pokouší něčím zaujmout,ale zaujme pouze akčními scénamy,které se podařily. Střely za sebou zanechávají dlouhou stopu jako ve sci-fi filmech. Dvojka stejěn jako jednička nás dokáže zaujmout vizuální stránkou jako jednička,která nabízela daleko více,ale to je tak asi vším. Skáčeme od vraždy k vražde,furt cestujeme tam a zase tam. Z jedničky nezůstalo kromě hlavních herců nic. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • I když má film 100 minut, ve Francii se promítala jeho o 3 minuty kratší verze. Švýcarští diváci byly dokonce ochuzeni o 13 minut. (imro)
  • Scenárista Luc Besson se po finančním neúspěchu historického velkofilmu Johanka z Arku (1999), který režíroval, věnuje už jen psaní scénářů a produkování. (imro)
  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)

Reklama

Reklama