Reklama

Reklama

West Side Story vypráví klasický příběh o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů a romantické lásce dvou mladých lidí v prostředí New York City roku 1957. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (184)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Písať, že Steven Spielberg je génius, by bolo zbytočné. Že vie točiť magické obrázky, tak isto. Že sa pustí do remaku a to rovno muzikálu, je už čo povedať. Filmárčina za 5 hviezd, emotívnosť za ešte viac. Števo si tu splnil sen ( aj keď som dúfal, že jeho pokus o muziku bude pôvodný námet, aj tak ale nevadí ), dal nám ďalšiu grandióznu zábavu ( aj keď blockbusterové parametre spĺňa len obrazovo, účetne nič moc ) a je to dielo, ktoré sa môže vo veľkom študovať na vysokej škole filmovej. Parametre na to má rozhodne. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na revitalizované West Side Story z dielne legendárneho Stevena Spielberga som bol vcelku zvedavý, a trochu som sa obával, či nebude odeté do nejakého moderného šatu, ale našťastie to bolo "staré dobré West Side Story" (alebo resp. nové dobré WSS). Vizuál sa mi veľmi páčil vrátane celej výpravy, kulís a kostýmov. Herecké obsadenie bolo obstojné, hoci voľba Rachel Zegler ako María sa mi moc nepozdávala a k jej charakteru mi akosi nepasovala. Ostatok osadenstva celkom fajn. Ale pošahanosť rivality Jets vs. Sharks zostala rovnako iritujúca ako aj predtým. Ale tie pesničky sú úžasné aj po 50 rokoch! ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Spielberg ve svojí verzi tak nějak velmi dobře zvýraznil dvě hlavní myšlenky, které jsem si já osobně s West Side Story vždy spojovala: že by to bylo mnohem lepší jenom jako sociálně kritický film bez té unylé ústřední lásky a jak stupidní a zdržující jsou všechna ta muzikálová čísla, kdy se všechno zastaví a jenom se zpěvem popisuje, co se právě stalo. Jediný přínos této verze bude "napravení historické křivdy" tím, že Latinoameričany hrají opravdoví Latinoameričané. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost možná zbytečný, ale spielbergovsky precizní přepis muzikálové klasiky. Geniální kamera, nasvícení, kompozice scén i vedení herců. Vše je jak má být a filmařsky není co vytknout, ale záleží na divákově vztahu k původní verzi a tu já nemusím a muzikálová čísla mě ničím nezaujali, přestože v tomto případě jsem alespoň mohl obdivovat filmařskou kvalitu, která v původní verzi nebyla na takové úrovni. Do budoucna bych si ale od Stevena přál nějaký zásadnější kousek. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud má moje srdce komoru s nápisem „West Side Story“, je už obsazena filmovou verzí z roku 1961. Tady je vše krásně natočené, choreograficky perfektní, pečlivě nacvičené, hezky zahrané... ale to vše bylo i v 60 let staré verzi a kromě špičkového řemesla zde nevidím moc ospravedlnění, proč nový snímek musel vzniknout. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (12)

  • Byl kladen důraz na to, aby všichni herci nazpívali své scény sami. V originále z roku 1961 byla totiž většina sólových zpěváků přezpívána a dodatečně dodabována. (NiWi)
  • Mike Faist zhubl téměř 10 kilo, aby mohl hrát roli Riffa, kterou inspirovali fotografie mladých členů gangu z 50. let 20. století. (NiWi)

Související novinky

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama