Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (860)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Nemám rád CZ/SK filmy. Nie su na úrovni a nedá sa na ne pozerať. Ale aby sme si to urovnali. To sa týka len tých nových. Na tie staré nedam dopustiť. Komédie ako Pelíšky. S tebou mne baví svet a podobne sú skvelé komédie. Na tomto filme som sa neskutočne bavil. Je to proste stará dobrá klasika so skvelým humoristom Satinským. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Komedie zvláštním způsobem mimózní. A to počínaje těmi luxusními byty, obědy pozůstalých dam ve špičkových restauracích a konče nesmírně tuhými, rádoby moudrými a vždy předpisově spisovnými dialogy, které jsou všechno ostatní jenom ne odkoukané ze života, pokud je tedy zrovna nezachránil Jůlius Satinský svým obrovským smyslem pro humor. Kladem rozhodně není ani ten příšerný normalizační pop, který na filmového diváka číhá na každém kroku. Naopak ocenit je nutné řadu krásných fórů, herectví všech tří tatínků i jejich dětí. Suma sumárum je to s odřenýma ušima ****, možná spíš ***. Komedií století snad jenom pro jedince hodně mdlého rozumu... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o 6 malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou na kontrolu, dojde v rodinách na čas k vážným sporům. U téhle komedie jsem se vždy bavil tak napůl. Herci byli skvělí, a to jak ti velcí, tak i ti malí, ale nějak mě to nikdy pořádně nechytlo a určitě znám lepší české komedie než je tahle. Mé hodnocení: 60% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně provařené (což ovšem není chyba snímku samotného), z některých scén mi jde docela mráz po zádech (Sladké mámení apod.), no a hmmm... nejlepší česká komedie století? To snad oprvadu ne. Na druhou stranu je to nenáročná, oddechová záležitost s několika slušně vypointovanými gagy a mužské herecké výkony jsou hodně slušné (Postránecký zvlášť). 60% ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Sázka na humor vyplývající z dětské „roztomilosti“ a rozumové nedostatečnosti, která u mne zoufale nevychází a pocit studu za karikatury chlapů. Tři slepičky, které tráví volno každá ve společnosti dvou dalších slepiček u dortů na módní přehlídce, či na opět společném večírku, kde konzumují „šátečky kořeněné touhou po drahých manžílcích“. Při deklamaci názvů předkládaných jídel už jen zoufale hledám záminku pro odchod z místnosti, kde jde televize. Marie Poledňáková by měla za své rodinné filmy, plné pozitivního rodinného humoru a dětských rádoby roztomilostí, při náhodném setkání ve filových kuloárech Zdeňkovi Troškovi dávat přednost ve dveřích a ještě mu je podržet, bontonu navzdory. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Detskí herci sa s odstupom času sťažovali na scénu, v ktorej sa nahí kúpali v chate, lebo spolužiaci sa im preto ešte dlho posmievali. (krasomama)
  • Jana Šulcová o natáčení s dětmi uvedla: „Nebylo to vůbec pro mne lehké. Měla jsem tehdy dvě malé dcery, byla jsem nonstop v zápřahu práce. To víte, děti, a tak jsem si chodila do práce od dětí odpočinout. Děti samozřejmě občas zlobily. Ale pamatuji si, že právě Jula si s nimi stále hrál, něco pro ně vymýšlel – sám tehdy ještě děti neměl. Když zlobily, řešil to Jula. Ale asi jsem nebyla k nim tak strašná, když na mě dodnes hezky vzpomínají a stále se rádi vidíme.“ (SONY_)
  • Nechýbalo veľa a do role Alberta mohol byť obsadený iný herec. Poledňáková pochybovala, či Satinský zvládne fyzicky náročné úlohy. Keď ju Václav Postránecký (Michal Adámek) ubezpečil, že kolega Julo externe spolupracoval s Horskou službou vo Vysokých Tatrách, poslala režisérka scenár do Bratislavy. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama