Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ani Poledňákovou samotnou nenapadlo, jak bude snímek úspěšný. V některých rozhovorech dokonce přiznává, že mělo jít o vážnější drama na téma vztahů mužů a žen, ale pánští představitelé dali filmu svůj vlastní šmrnc a pohodičku. Ostatně, na natáčení je hlídala, jestli nechlastají, a nikdy nepřišla na to, jak to dělají a kde mají ten alkohol ulitý, protože chlastali. Prostě si po chlapsku užívali. A do filmu se ta chlapská pohoda odrazila, a najednou nejde o vážnější drama pro ženy, jejichž chlapi se chovají jak malé děti, ale o jistou oslavu té dětinské radosti ze života, která dospělým začasté chybí. Podle mne je právě proto film tak hodně populární. Chlapi v něm vidí to své věčné dětinství, ženy si mohou říct, že nejen ony mají doma neschopné chlapy. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Obecně chápu komedie Marie Poledňáková jako milé pobavení, které mají za cíl pouze a jen pobavit diváka a naladit ho do příjemné pohody. To se jí podle mého mínění daří střídavě více či méně. Jak už to v životě bývá, v manželství je obvykle vždy jeden dominantní a druhý ve vleku. Scénář této komedie humorným způsobem, ... neurážejícím žádné pohlaví, staví tři hlavní mužské role do situací, které zná ze svého života nejeden ženatý muž. Dalo by se říct, že způsob, jakým se vyrovnávají tito tři muži "pod pantoflem" se svou životní rolí v manželství je ten nejlepší, jakým se dá život pod pantoflem vůbec přežít. Prostě s velkorysým humorem. Satinský, Postránecký a Nový se ujali svých rolí vskutku na výbornou. K tomu posraný Matýsek a vynikající inteligentní komedie je na světě. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

S tebou mě baví svět, je komedie která mě možná bavila když jsem byla malá. Ale když se na to podívám s odstupem přibližně 8 let, tak rychle zjišťuji jak je tahle tak-zvaná 'komedie století' neuvěřitelně předceněná, trapná, uřvaná a ohraná všemi směry záležitost, která je reprízovaná tak 10x do roka a už otravuje třeba dokolečka ohrávanou písničkou od Vondráčkový a na vtipnosti ztrácející vtipy. To by jste ty z Novy mohly utlouct, ale pořád a pořád to budou dokola vysílat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak to dělám, že mám doma jako v ráji?" No to je jasné, Alberte. Postupuješ podle hesla, že lepší jsou drobné ústupky než vážné komplikace, ale to se klidně můžeš dočkat toho, že večeři najdeš na straně 34 a na pánskou jízdu si vezmeš plnou postel dětí. Gratuluju a bavím se, neboť tátovská řešení dětských problémů v ženském světě neexistují ani v teoretické rovině a to je fajn. Já jsem v tomto snímku prostě dostal spoustu "užitečných" rad do života a tak se vždy rád vydám po stopách Yettiho, nevyhýbám se závodům psích spřežení a jednou určitě vyhraju i tu soutěž ve slalomu na čemkoli. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko k filmu bolo napísané a môžem len potvrdiť, že určite ide o špičkovú komédiu s výbornými hercami v časoch, kedy na humor stačila jednoduchosť, žiadne narážky na oplzlosti ani vulgárnosť. Čo sa týka ocenenia Veselohra století, tu by som asi uvažoval o inom titule. Už len taký Švejk je určite lepší a s väčším intelektuálnym dopadom. A potom je tu ešte Vrchní, prchni či Pelíšky a Mareček, všetko podľa mňa lepšie. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Jana Šulcová zavzpomínala na Júliuse Satinského, svého filmového manžela: „Nikdy jsem neviděla, aby byl třeba nevrlý či rozčílený. Byl obrovsky noblesní. Měla jsem ho moc ráda. Když Jula zemřel a novináři ze Slovenska se mě ptali, co to pro mne znamená, odpověděla jsem, že je to to samé, jako kdyby mi řekli, že už není Karlův most.“ (SONY_)
  • Július Satinský po nocích klapal do psacího stroje. Když se ho režisérka zeptala, co tak důležitého píše, odpověděl jí, že překládá maďarské pohádky, protože si na to natáčení musí nějak vydělat. (rublik05)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama