Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $896,993Tržby Celosvetovo $4,856,298 ║ Zbesilá príbehová jazda plná hlášok, drzosti a akcie, kde výborne ľadí celé herecké obsadenie od Colina Farrella až po Cilliana Murphyho. /85%/ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Cool... :). Film z malýho velkýho města (že by Brno) o malých lidech (kterých je ale v tom malým velkým městě všude plno). Řeší se tady ty nejprostší témata - na prvním místě rozhodně vztahy a láska. Samozřejmě taky prachy, práce, chlapi jsou tady dost sígři a v hospodě chlastaj zásadně jen guinnesse. Před 15ti lety mi to bylo bližší, je to generační film a generace, pro kterou se zrodil, má dnes našlápnuto na důchod. Koule to má ale pořád. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíš nenávidět a vždycky podáš stoprocentní výkon." Irsko, Keltové, U2, Clannad, Clash a přesto z toho nejsem nadšenej? Vždyť tohle všechno mám rád. Jenže ono se to nějak nesešlo. Přesto Lehiff láme dívkám nosy se skvělejma hláškama na rtech, polda Jerry skvěle knokautuje podezřelý, Deirdre je krásná sympaťanda, Noeleen si parádně vybíjí frustraci na chlapech a o nejzlejším malým klukovi s šutrem se snad ani není třeba zmiňovat. Taky je tam bouračka autobusu, na kterou se nezapomíná a já furt nejsem nadšenej? Nechápu se. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na Iry až nevídaně jemná mozaika, přesně jak řekl kritik Roeper: "A likable film about nasty people". Rafinovaný, nepříliš vypočitatelný proplétání osudů lidí, který nám nejsou lhostejný, odporný ani sympatický. Teda s čestnou výjimkou Sally, její charakter bych si na většim prostoru nejspíš dočista zamiloval. A černej humor? Nezvykle potlačenej, ale o to víc mě vždycky potěšil. Dostala mě hlavně otrávená prodavačka s poukázkama. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Láska, peníze, kariéra - hybné to páky veškerého pokroku tentokrát (a opět) na britský způsob. Šla jsem do toho kvůli Colinu Farrellovi, ale chlapec se moc nepozdržel, což mi ovšem více než bohatě vynahradil Colm Meaney jako správně neurotický policajt. Hodně vtipný film s pestrou škálou srandovních figurek, jehož potenciál, nevím proč, nebyl plně využit. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městě Dublin. (Terva)
  • Kto by mal chuť si vypočuť spev Colina Farrella, má tú možnosť práve pri tomto filme. Približne od polovice záverečných titulkov totiž znie pieseň “I fought the law“, kde môžeme obdivovať Colinove spevácke vlohy. (Deftie)

Reklama

Reklama