Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (259)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Bucky je za mě černým koněm MCU, jednou z nejkomplexnějších a vůbec nejzajímavějších postav, která si zaslouží jakýkoliv možný prostor ve filmech/seriálech, Sam na druhou stranu je takové dobrácké, ale malinko nezajímavé sluníčko, ale jejich vzájemné interakce stojí za to a je škoda, že jich nebylo zas tolik, protože se na tom dalo krásně stavět. Když se k těm dvěma přidá Zemo v podání skvělého Bruhla, nebo stará známa Emily VanCamp (jejíž finální vývoj se mi teda úplně nelíbí a hlavně mi k ní nesedí), a v neposlední řadě i nový nestabilní Cap, tak už je to celkem zajímavá partička. Seriál disponuje opravdu skvělou akcí a na seriál vynikající choreografií soubojů, na které je skutečně radost se dívat a příběh docela ujde, i když záporáci v podobě Flag Smashers nejsou úplně to pravé ořechové. Je škoda, že blýsknutí brutální syrovosti čtvrtého dílu bylo opravdu jen slabým zábleskem a ve skutečnosti šlo o zbytečně přeslazenou pohádku s takřka happyendem. Pokud si totiž nějaké MCU dílko zasloužilo drsnou verzi a Rkový rating, mohl to být právě Černej Falcon se Zimníkem. S Buckym a hlavně jeho psychickou stránkou se pracuje výborně, přesně to mě zajímá a chci víc, naopak ze Samuela se stává lehká, dokonale mravokárná osina (podobně jako býval Kapitán, kterému jsem to ale přeci musel prominout). Peníze jsou rozhodně vidět a na seriálové poměry jde o skutečně slušnou podívanou, ale udávaných 25 milionů dolarů na epizodu mi přece jen přijde nějak moc. Nechci ale znít nějak zklamaně či nespokojeně, to vůbec! Seriál si drží kvalitu a snad už jen kvůli tomu množství vynikající akce stojí za zhlédnutí, hlavně cením prostor, který je dán prohlubování zajímavých, ale pro filmy relativně vedlejších postav, což jim přidává na charakterové hloubce a uvěřitelnosti. Minimálně Buckyho a Zemu si poprosím naservírovat v nějakém dalším počinu, US Agent jakožto slabší kombinace Capa a Punishera má také určitý potenciál, pokud by šlo o Rko! Celková spokojenost a podobná overall kvalita jako u WandaVision, byť jde o diametrálně naprosto odlišné pojetí a zpracování. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

The Falcon and the Winter Soldier funguje po akční stránce takřka na výbornou a nabízí nejednu nápaditou (byť sem tam lehce přeumělkovanou) sekvenci, která napne i nadchne. Z hlediska příběhu jsem měl však mnohdy problém přistoupit a uvěřit motivaci "záporáků", na čemž se jistě podepsal i (pro mě) nadmíru nesympatický casting. Z dějových linií mě nejvíce oslovily Buckyho terapie a návrat Zema a Wakanďanek. Falcon mi přišel značně nevyvážený a až příliš "americký", zatímco John Walker šel po celou dobu téměř úplně mimo mě (snad až jen vyjma závěru 4. epizody). Seriál se snaží vedle akce a sci-fi dobdrodružství poukázat i na (nejen) současné problémy (rasová diskriminace, "bezmocný jednotlivec" x "všemocná vláda", terorismus atd.), což se mu daří tak napůl. Seriál vyloženě neurazí, nicméně ani neohromí - obzvlášť po žánrově pestrém WandaVision. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, určite lepšie ako WandaVision. No nakoniec mi tento seriál aj tak príde zbytočný a rovnako ako v prípade vyššie spomenutého seriálu, si myslím, že to bolo úplne zbytočné, aby s tohto príbehu, bol tak dlhý seriál. Samotný príbeh nebol zlý, aj Falcon a Bucky to utiahli v pohode aj bez Capa (aj keď to úplne nie je ono), no seriál ma niečo vyše 5tích hodín (čo sú dokopy dva diely kapitána) a to je dosť veľa na takýto pomalý príbeh s nevýraznými záporakmi. Poteší pekne prepojenie na filmy, návrat známych vedľajších postav, akcia tiež ujde, hudba, či efekty sú tiež fajn, ale určite by bolo lepšie, ak by to malo iba 2 hodiny a hlavne lepších zloduchov, ktorí v MCU nikdy neboli bohviečo, no zrazu sú čoraz slabší a nudnejší. 70% - 3* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Falcon je za mě jedna z těch nudnějších postav avengerů, a to hlavě tím, že je tak "sterilní", moc toho neumí a víceméně je to člověk bez schopností. A v podobném duchu se nese celá tahle 6ti dílná série, kde se jenom mluví a nebo mlátí, ale nic víc z toho nevyleze a jak jsme v Marvelu zvyklí na nějaké to scifi, příšery, skřety a podobně, tak tady se nedočkáme ničeho. Dokonce i záporáci jsou tak strašně nudní, vlastně se ani sami neumějí rozhodnout, jestli jsou to záporáci nebo spíše "dobráci", jdou úplně mimo diváka a koukat se na pobíhající teenagery, kteří chtějí zrebelizovat společnost, není úplně to, co z Avengers univerza člověk očekává. Akce je dost, nicméně nestrhne ani neurazí - takový zlatý průměr, což je na tuto sérii opět málo. Finále bylo pak neuspokojující, žádné velkolepé zakončení se nekonalo a zase se spíše povídalo. Když tohle člověk vynechá, tak (narozdíl od WandaVision) o nic podstatného nepřijde a může jít dále. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The Falcon and the Winter Soldier" je druhým tohtoročným MCU seriálom, ktorý napriek trošku rozpačitému úvodu, kde som mal obavy, či ma to bude baviť si nakoniec našiel správny smer a vo výsledku ma ako diváka aj MCU fanúšika dostatočne potešil. Najlepšou epizódou je pre mňa č. 4 - "The Whole World Is Watching a potom by som asi povedal, že rovnako má seriál skvelé finále, ktoré prinesie niekoľko skutočne dobrých prekvapení, ktoré ma potešili. Celkovo som asi nebol úplne nadšený zo všetkých momentov, no na druhú stranu je to pre mňa dobre vedené skrz postavy. Karli je pre mňa dobrým zloduchom. Rozumiem jej pohnútkam a myslím si, že v mnohom má aj skutočne pravdu. Ale snaží sa ju dokázať nesprávnymi spôsobmi a robí kvôli tomu často nesprávne rozhodnutia. No aj Sam si je vedomý, že možno nie je úplne stratená. A dokonca to chvíľu tak bude aj vyzerať. Mám rád dialógy, ktoré spolu vedú Sam a Bucky a pôsobia obaja, že nejakým spôsobom sa naučia jeden toho druhého pochopiť. No rovnako je super, že sa v tomto seriáli objavuje opäť aj Zemo, ktorý sa skutočne vie postarať o zábavu a je veľmi skvelým elementom. Ako celok je to pre mňa možno trošku slabšie než som pôvodne čakal, no seriál si ma dokázal získať na svoju stranu a to musím oceniť. Hodnotenie: A- ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • Sam (Anthony Mackie), který v této epizodě vystupuje jako Conrad Mack (Smiling Tiger), se v komiksech poprvé objevil v sešitu „New Warriors #19“ a nějaký čas byl aktivní ve zločineckém podsvětí Madripooru. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama