Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (296)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $22,304,427 ║Tržby Celosvetovo $36,042,645 ▐ Veľmi ubolený návrat, ku krásne drsnej tradícii. Má to vôbec zmysel? Asi ťažko! Veľmi prekérny krkolomný dejový mišung, bolestný výtvor, ktorý len klope o dno nejakej únosnosti. A to vo všetkých smeroch. Klincom je ale obsadenie Chrisa Rocka, to je normálne na facku, to ich ako že čo napadlo tam dať už teraz tohto ošuntelého komika. Neviem ako zakopol o tento príšerne zlý projekt Samuel L. Jackson asi musel poriadne nudiť. Kedy tomuto bez hlavému blbnutiu bude koniec? /20%/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Saw pokračuje, ale na rovinu zajímá to ještě někoho? No vidím, že pár skalních šílenců se ještě najde, ale mě tahle tisíckrát převařená kaše mdlé chuti opravdu nechutnala. Tuhle novou kapitolu si klidně mohli nechat někde v šuplíku. Za co ta 1*? Po pravdě ani nevím, tak rychle než si to rozmyslím.10% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

K sérii jsem nikdy vřelý vztah neměl. Jednička (James Wan) byla fajn mixem režijní invence a násilí. Pak to šlo z kopce. Na dalších pokračováních bylo vidět, jak moc se na nich spěchalo, jak moc šlo hlavně o prachy. Banda hříšníků se dostala do temného uzavřeného prostoru, dostali možnost bojovat o své vykoupení a maskéři se při tom náramně vyřádili. Tahle novinka jde trochu jinou cestou, protože v centru dění je uječený detektiv Chris Rock, na kterého „sofistikovaná“ past za nějaký ten škraloup primárně nečeká. Na kolegy z policejního sboru ano. Rock je z počátku i vtipný, ve snaze o drsného poldu s emocionálními momenty ale selhává. Stejně tak v případě průběhu vyšetřování, které je tak trochu nijaké, a prostě jen přicházejí vložené scény mučení lidí, kteří jsou nám ukradení, protože o nich nic nevíme. Snaha posunout sérii jiným směrem se cení, ale ve finále stejně jen křupou kosti a krev zběsile cáká. Jen s o něco známějšími herci. Dvě až tři hvězdy. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se jednalo spíše o průměrou detektivku, co si hraje na něco připomínající saw. Spokojený jsem však nebyl, jelikož vraždy byly zaměřené na čirou brutalitu, nebyly vůbec nápadité a oběti neměli šanci uniknout. Postupně si mě však bylo dílo schopné získat a Samuel L. Jackson, přestože zde měl jen miniroličku, stihl říci svoji MF frázi a když náš Samík pronese tato kouzelná slova, tak to nemůže být v žádném případě špatný film. Vzápětí se to potvrdilo a na závěr nás čekal klasický Saw mindblowing twist, kdy mi hlavou bleskly i čtyři hvězdy. Ve srovnání s ostatními díly (viděl jsem je všechny) jsem však rychle vystřízlivěl. Toto dílo, ač podhodnocené, je stále pouze průměrné. 55-60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nádorovou sérii Saw jsem měl vcelku rád, líbily se mi zejména všechny ty oslí a jiné můstky, které spojovaly všechny části do spojitého celku. Pochopitelně mě bavily všechny ty pasti, pasti, pastičky. Což koneckonců společně s hudebním motivem dělalo Saw tím, čím je. Zábavou pro krvežíznivé diváky.  Zda se devátý zářez rozhodl navázat na původní řetěz Pily si nechám pro sebe, už jen proto, že v desítce se může ukázat, že vše bylo jinak. Nebylo by to v rámci téhle série poprvé. Jinak tu máme téměř to samé (mnou však rozhodně očekávané), tedy Jigsawa  a jeho neuvěřitelné a krvavé pasti. Jejich působek je pak tím lehce zvráceným guilty pleasure, co mě zase potěšilo, ale oproti mým očekáváním jich bylo opravdu málo. Chris Rock mě pak zase "nezklamal", uřvaný a ukecaný , ale díkybohu alespoň bez svého  trapně murphyovského šaškování.  Zklamáním pak byla okatá předvídatelnost, kdy vy jasně víte, ale hrdina je za debila a efekt překvapení při odhalení pak vůbec nefunguje. S tímhle, mám pocit, se v rámci série Saw vždy umělo pracovat o něco lépe. Samotný závěr si pak říká o přímé pokračování v následujícím díle a bude-li takový, jaký bych si přál (tedy překvapením pro padoucha) má u mě desítka hvězdu navíc. Tady je to maximálně na tři utržené prsty. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno