Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (296)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Aha, tak on pan Rock je zde veden jako herec, to mě docela překvapilo. Já myslela, že to autoři pojali ve stylu "dejme šanci nehercům, protože tady už se nedá nic nového vymyslet". I přes dialogy vytvořené patrně scénáristou ze studia Asylum by to furt bylo celkem koukatelný, ale ten "herec" to prostě zabil. Teď mě napadlo, nemusí se v rámci povinných kvót obsazovat i neherci? Tak v tom případě toto dílo má Oskára vtipkára jistého. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako v mnoha případech i tady se tvůrci snaží přitáhnout diváka parazitováním na původní sérii a i když chápu, že ortodoxní fandy to rozčiluje, mě to ani tak nevadilo. Z mého pohledu se jednalo o jednoduchý thriller, ve kterém někdo vynalézavým způsobem vraždí křivé policisty. Tečka. A celkem to ušlo. Má to tempo, fajn vraždy a několik výživných chuťovek. S čím jsem měl problém bylo až moc okaté a brzké vyzrazení vraha a asi největším šlápnutím vedle byl Chris Rock. Jeho podání hlavního hrdiny by se kolikrát hodilo spíš do nějaké ztřeštěné policajtské komedie a i když se postupem času jeho výkon podroboval žánru, nedokázal jsem si na něj zvyknout. S jiným obsazením bych neměl problém jít s hodnocením výš. 60% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Saw pokračuje, ale na rovinu zajímá to ještě někoho? No vidím, že pár skalních šílenců se ještě najde, ale mě tahle tisíckrát převařená kaše mdlé chuti opravdu nechutnala. Tuhle novou kapitolu si klidně mohli nechat někde v šuplíku. Za co ta 1*? Po pravdě ani nevím, tak rychle než si to rozmyslím.10% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dávná koketérie Darrena Lynn Bousmana se sérií Saw nabrala povedený rozměr a nepříliš záživné díly, které má na svědomí právě on, jdou do ztracena. Na scénu vpochodovalo solidní herecké obsazení, do celé věci se angažoval produkčně Chris Rock, který dokázal, že nedělá dobře ten, jenž ho má zažitého coby jen a pouze komika se slušnou kadencí slovní zásoby. Rázem je jeho užvaněnost vítaným prvkem, načež by v torture porn subžánru jen málokdo čekal vtipnou analýzu toho, proč vlastně nikdy nevzniklo pokračování Forresta Gumpa.  A Samuel L. .Jackson coby jeho otec je vítanou hereckou posilou. Chris Rock jako detektiv, který je čestný až do morku jeho kostí a mezi policejním sborem se paradoxně netěší přílišné oblibě, je originální volba. A tahle volba mě bavila. A vůbec celkové obsazení kolem něj, Max Minghella a Marisol Nichols, má zajímavý rozměr. Pete Goldfinger a Josh Stolberg scenáristicky upekli předchozí reminiscenci Saw, co si dala mírný odklon. Jigsaw je dávno po smrti, tudíž se nutně musí objevit nějaký jeho následovník, který instruuje důmyslné pasti, tentokrát na členy policejního sboru, s jejichž neférovými charaktery a postoji není tak úplně spokojen. Celému vyšetřování velí Chris Rock a chce se dobrat pravdy, dožít příštích policejních zítřků a odhalit záškodníka. Rozuzlení je příjemně neodhadnutelné, detektivní pátrání je proloženo porcí příslušného gore a celé to má rychlý spád. Je až k nevíře, že jsme se s krvežíznivými pastičkami setkali už celkem devětkrát. A když nezaschne krev a kreativita tvůrců definitivně, je možné, že vyhlídky na jakési pomyslné jubileum budou celkem reálné. 10/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tenhle Saw ukazuje i trošku jinou polohu a čas, kdy trávíme s budoucími oběťmi během pastí se smrskl na úplné minimum. Místo toho sledujeme zmatené vyšetřování detektiva Rocka. Suverénně nejslabší příspěvek do už 9dílné série. A to i přesto že opět dorazili konečně trošku známější herci. Má cenu vůbec dále pokračovat? 20% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)
  • Podle režiséra musela být z filmu odstraněna scéna s pastí, kde si někdo odřezává obličej, aby film získal rating R. Všechny předchozí pokusy totiž vedly k hodnocení NC-17, tedy úplnému zakazů vstupu mladistvým do 17 let. (Kudly4)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu od 8. července do 26. srpna 2019. (Leopard105)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama