Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Komentáře moc nepochopím. Film ukazuje velice dobře, jak je možné (nejen kdysi, ale i dnes) naletět podvodníkům a dostat se do koloběhu průšvihů, které nakonec končí zabitím. Vekslování, pak krádeže, nakonec... Martin byl smutným hrdinou, který příliš důvěřoval lidem, tím mi byl velmi blízký, dlouho jsem netušil, že Vašek Knop škodu v JZD finguje a říkal jsem si, no, co sis, Martine natropil důvěrou v Lájoše, to máš. Pak důvěra a slepá zamilovanost k vypočítavé kurvičce, která ho vodila za nos. Vždyť to bylo ohromně pravdivé. A skvělý výkon Mariána Labudy. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Naprosto strašidelná píčovina kopírující Bony a klid. Režisér svoji práci naprosto neovládal, autor scénáře musel být vzdělán pouze základní školou a kameraman byl idiot. Zounar trapný stejně jako v Chlapech a chlapcích, ještě mu dát svazáckou košili a vařečku do ruky. Jedna * za pana Třísku, který zde sehrál skvělého řezníka toužícího jet do Japonska. Moc jsem mu to přál.... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dnes už to hodně ztratilo na aktuálnosti, ale i v době svého vzniku celkem průměrný film. Zounar v roli veksláka sice neoslnil, ale byl tehdy přijatelnější než dnes, Marián Labuda zaujme spolu s Lucií Benešovou, které role proradné mrchy skvěle sedla daleko víc. Režie Jana Prokopa nijak nepřevyšuje průměr, ale rozhodně se nedá tvrdit, že by tento film byl tak špatný, jak o něm vypovídá zdejší hodnocení. 60% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Scénáři v závěru dochází dech a ten konec je vyloženě hroznej, ale jinak vcelku zajímavá sonda do života vysokoškoláka, který se propadá pořád hlouběji a hlouběji ve své honbě za penězma. V roce 1994 už nejspíš téma veksláctví nebylo moc aktuální a je škoda, že je film takto zatracován. Na Bony a klid to nemá, ale rozhodně to neurazí. 2* // edit Po přečtení knihy od Frýborta zatracování chápu, je prasácká verze knižní předlohy. Nicméně při čtení jsem si prostě jako Najmana vybavil vždy Zounara. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi jako echt šunt nepřipadne, to říkám zcela na rovinu. Labuda je přesný, Lucce romantická scéna na schodišti sekla a její hlášky o skutečných chlapech v sauně jsem jí uvěřil do té míry, že musela do projevu dát něco jak se říká skutečně ze sebe. Řezník Tříska dobrej a Vendulka Křížová je krásná. A Martina nechme. S takovým kukučem mu nezbejvá, než jít na nápadníky zhurta. 50% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Děj se odehrává v roce 1986, ovšem v některých záběrech jsou zaparkovaná auta značky Škoda Favorit, který se do prodeje dostal až v roce 1988. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno