Reklama

Reklama

Battle Royale

  • Japonsko Batoru rowaiaru (více)
Trailer 2

42 studentů, 3 dny, 1 vítěz, žádná pravidla. Na úsvitu nového tisíciletí došlo k celonárodnímu kolapsu. Při 15% nezaměstnanosti se bez práce ocitlo 10 milionů lidí. Na 800 tisíc studentů přestalo chodit do školy a počet drobných zločinů se prudce zvýšil. Dospělí ztratili v mládež důvěru a začali se jí bát. To vyústilo ve školní reformu nového tisíciletí, tzv. zákon BR - Battle Royale. Letos byla z celkového počtu 43 tisíc devátých tříd vybrána 9. E ze střední školy v Zentsuji. Letošní hra je podle všeho napínavější než všechny předchozí. (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (632)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pravej japonskej nářez! Koho nudí hollywoodské vyvražďovačky, tak tady si přijde na své, protože gusto šikmookých je pravda trochu jiné. U této drsné reality show si člověk občas říká, jestli už to není za hranicí vkusu, nicméně myšlenka rozhodně originální a celkem i dobře zpracovaná. Jen ten konec je takový blbý. Proto musím nerad s hodnocením trochu dolů. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Můžete tomuto filmu vyčítat leccos, ale jedno mu upřít nelze - je alespoň originální a jeden na své vlastní vlně. Battle Royale je skvělý film, od kterého jsem nic nečekal. A o to víc mě překvapil. Zpočátku mě dostala ta tísnivá atmosféra - vše se vysvětluje prakticky "za běhu", a stejně jako studenti, tak i divák je do toho vržen po hlavě. Není čas se rozkoukat a už zde jsou první mrtví, rýsují se první problémisté, oběti… Přiznám se, jsem zvyklý na ledacos, ale i mě tenhle film šokoval. A herečku, která ztvárnila Mitsuko, si musíte zamilovat i přesto, co v tomto filmu dělá… Chápu kontroverzi, chápu lidi, kteří tento film nemají rádi, chápu i zaryté fanoušky. Protože už i já se mezi fanoušky tohoto filmu počítám. Rozhodně jsem jej neviděl naposled… 100 %. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pííííííííp píííp pip, pííííp zajebaných. Pípápůpépípúpépé chlamydie pííííp, pyp, pyp, pyp, pypypypypypypy....pyp. Pípi pípi pipippi, pypy pýpy pypypy přiseru pípítko, pípýtko, pípátko zhovadilost, plná pí pí pí, píí píí pi pi pi pi pííí pííí pi pipip. Pimpipumpi pipipi, pípupápu pypypy jako varle varleti, pípiny pak sexy wie meine řiťochlupy. Pimpalála pim pim pim, že pi pi pyp. Ovšem zvláštní pozornost si zasouloží kamera - pííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííp, i pípa, píííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííp. Snad jsem nová pravidla pochopil správně? ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám podobný problém, jako s filmem SAW. Battle Royal je pro mne neakceptovatelný už prvotní myšlenkou, kterýá mi přijde zcela odporná a notabene absolutně nereálná a tudíž nemá ani cenu něco takového točit. Je to prostě film, který není hnusný ani tak konkrétními věcmi, jako spíše obecně. Takže ne! Ne a ne a ne! (Ano, jsem pacifista a mám lidi rád) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Natočeno to není Bůh ví Jak dobře.. Ale film je vážně Kvalita!! Syrovost, dravost a Svižnost nás doprovází celé 2 Hodiny, které odsýpají jako přesypací Hodiny!! Učitel, který to celé organizoval byl Urputné Hovado!! Mitsuko byla správná vražedná, nekompromisní Děvka.. Zamiloval jsem si ji ! Na Japonsko Obdivuhodný Výkon a já s radostí Tleskám, že konečně natočili Koukatelný, Dobrý FILM!! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Film rozpoutal vlnu kontroverze kvůli realistickému ztvárnění válečné zóny. (virus10)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knihy o vražedné hře. Jednalo se o bestseller, kterého se prodalo 420 000 výtisků. Společně s filmem pak začala vycházet i manga. (virus10)
  • V USA byl film distribuován až v roce 2011 na DVD. Nebylo to kvůli zákazu, jak se občas usuzuje, ale kvůli vysokým požadavkům studia Toei na prodej práv, která si nemohli nezávislí distributoři dovolit a velké společnosti o film neměli zájem. (Hans.)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Tak dlouho se chodí se džbánem...

Tak dlouho se chodí se džbánem...

09.06.2006

Není to vůbec dávno, kdy tu byla řeč o potřebnosti remaků a dnes by se to dalo zopakovat. Další film, který dostal jednoho bratříčka už od původních tvůrců, bude předělán na koukatelnější, nešikmý a… (více)

Reklama

Reklama