Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Legendárnost nespočívá v obsazení Van Dammeho, ale ve zvláštní atmosféře filmu. Iluzi rozpadlé civilizace se daří režisérovi vyvolávat velice dobře i s nízkorozpočtovými prostředky, příběh je zvláštní, soundtrack perfektně dokresluje ponorust a záporák uvízne v paměti spíš než Van Damme. Dodnes se mi vybavuje závěrečná bitka u vraku auta. Příjemně strávený čas i po několikáté repríze. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pokud mě paměť neklame, tak 4* jsem belgickému "playboyovi" nadělil jen sporadicky. Dnes již pohřbená kariéra ovšem čítá několik slušných momentů a pár aspirantů se k vyššímu hodnocení mohutně tlačilo (Dvojitý zásah, Živý terč). Zajímavým zástupcem osmdesátých let je Cyborg, slušné atmosférické béčko, svižně nasnímané a nutno podotknout i nyní relativně koukatelné. Je to příjemná změna od dusných ilegálních arén, ve kterých Van Damme heroicky bořil soupeře. Dnes (2006) to odnášejí spíše diváci, kteří to s ním ještě chtějí zkusit. Poslední slušnou záležitostí byl Kontraband (1998) akčního specialisty Tsui Harka a na comeback by si dnes už asi nikdo nevsadil. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle ultra béčko v dnešní době je skoro k nezaplacení... Skvělé guilty pleasure s nečekaně hustou atmosférou, spoustou akce a absolutně výborným béčkovým záporákem. :) Krásných a naprosto spokojených 50 %, ale vidět to bez původního (geniálně špatného) českého dabingu, ve kterém figuruje jen pět dabérů (tři muži, dvě ženy), je to tak o 10 - 20 % míň... ;-) ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Musím připustit, že jsem se na toto veledílo velmi těšil. A hned narovinu přiznám, že jsem byl absolutně nadšen. Hned úvodní minuty byly super a navnadili moje béčkové čidla na naprostý vrchol. Film plul dál velmi svižným tempem a fakt, že film nemá žádnej děj (nebo aspoň bych se to tak neodvážil nazvat) vůbec nevadí. Pár solidních bitek se tu najde a ikdyž jsou v nich viditelné boty jako hrom a protivníci hlavního hrdiny se chovaj absolutně dementě. Kapitolou samu pro sebe je finální souboj dvou hlavních postav. Oba představitele se u toho tak kouzelně šklebí a totalně přehrávaj (Van Damme to ostatně dělá ve všech vrcholných bitek své rané tvorby) až sem se řechtal na celé kolo. Vůbec záporák je bezva, když už je na plátně má to šmrnc :) Přes zmíněnou chválu ale nemůžu dát hned pět hvězdiček, protože film odsunuje z absolutního Olympu několik nedodělků. Předevšim to sou slabší kostýmy - autoři se měli víc inspirovat Mad Maxem 2 a přilačit na kůži :) Dále jsem postrádal aspoň jednu erotickou scénu jak se na podobný film sluší - a přitom příležitostí bylo dost. Suma sumárum to je ale skvělá podívaná .... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Alber Pyun je sračkař první třídy a i když je Cyborg asi jeho nejlepší film, pořád to není nic víc než sračka. Velmi ehm "minimalistický" příběh, trapná režie, megashitovní hudba, naivní kulisy... No nevím, jestli měl Van Damme potřebu si takhle ničit pověst. Na druhou stranu je tam docela slušný zabiják, některé povedené kostýmy dají zavzpomínat na Mad Maxe 2 a závěrečný "epický" souboj se koná samozřejmě bez triček, v dešti a muž proti muži, tak jak to ma Jean-Claude rád a nezapomíná při tom ani na fanoušky, když háže svoje typické bojové ksichty. (Jo a vysvětlete mi prosím někdo, proč má sakra Van Damme pořád na hlavě tu šílenou bouli?) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Jean-Claude Van Damme (Gibson Rickenbacker) bol počas natáčania filmu zažalovaný za úmyselné vypichnutie oka komparzistu pri súboji s mečom. (Raccoon.city)
  • V úvodu filmu zazní píseň "World Damnation" skupiny Mortition. (Chatterer)
  • Albert Pyun plánoval obsadiť do hlavnej úlohy Chucka Norrisa, ale štúdio Cannon presadilo Jean-Claude Van Damma, v tom čase ešte úplne neznámeho herca. (beso74)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama