Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy Chapel zítra nastupuje k rozhodujícímu a možná poslednímu zápasu své téměř dvacetileté baseballové kariéry. Jeho detroitské Tigry, s nimiž je po celou kariéru svázán, se rozhodl majitel klubu prodat, noví vlastníci hodlají Billyho prodat. Billy večer čeká na svou lásku, novinářku Jane, ale Jane nepřišla, teprve ráno má odvahu mu sdělit, že ho opouští a odjíždí pracovat do Londýna. Billy nastupuje na zápas proti newyorským Yankeeům, nikdo mu už moc nevěří, bolí ho ruka, zdá se, že je odepsaný. V průběhu zápasu Billy - a s ním diváci - prožívá svůj život a především vztah k Jane. Jak se poznali, jak Jane, která měla v šestnácti dítě, jen těžko dokáže uvěřit v lásku, jak ji Billy zklamal, když byl zraněn a odehnal ji od sebe. Jak se rozcházeli a zase scházeli, jak Billy stále více cítí, že ji potřebuje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že děj není nijak inovativní, ale velice se mi zamlouvala struktura, kdy se s postupem zápasu Billymu (Kevinovi) vybavují životní vzpomínky. A to nejen ty příjemné, ale i ty, na něž by asi nejradši zapomněl. V tomto je podle mě hlavní síla snímku a to se povedlo perfektně. Divák naváže s hlavním hrdinou kontakt a osobně si nedokážu představit, že by s ním na konci kdokoliv nesympatizoval. Jako aktivní sportovec mám slabost pro sportovní filmy, ale v tomto mě bavily obě hlavní linie- jak samozřejmě ta sportovní, tak i ta osobní. A skončí některá z nich šťastně? Žádná? Jen jedna z nich? Obě? Podívejte se sami. 80 % Oblíbená část- Hartem chycený homerun v 8. směně ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nebýt HIMYM, tak ani nevím, že něco takového existuje, takže... poděkujme scénáristům. Tento film mi ani nevím co měl přinést. Většinou se nad podobnou otázkou u filmů nezamýšlím, ale teď mě to napadlo. Tenhle film mi měl asi hlavně přinést strhující zážitek ze života baseballové hvězdy, což nakonec proběhlo. Film není špatný, ale chtělo to podle mě trochu víc než jen házení míčem a brečením u postele. Neříkám, že by mi tyhle části vadili, ale není to věc, za kterou se obvykle uděluje pět hvězd. ()

Reklama

Solly 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se jedná o velmi dobrý snímek. Není sice založen na nijak brilantním scénáři, ale jeho stavba a některé režijní nápady z něho dělají velmi napínavý (baseball) i romantický (flashbacky) film. Možná je to tím, že baseball se mi moc líbí (přestože nejsem opravdový znalec), ale kdyby nebylo tak zbytečně tlačeno na pilu v závěru (poslední pálkař a poslední míček vyklouznutý z rukavice) možná bych přemíšlel i o té poslední hvězdičce. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Už toho začínám mít plný zuby. Po x-té Kevin Costner coby nepříliš duchaplný sportovec, co se musí rozhodnout mezi svou milovanou hrou a láskou. Ta druhá rovina ke všemu značně pokulhává hysterickým výkonem Kelly Prestonové, která hrozně přehrává. Našel bych maličkosti, co si zaslouží přísnější kritérium a snad ani ta lokalizace není tak špatná, ale nestačí to. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Celý děj se odehrává během baseballového zápasu - a ve vzpomínkách Billyho Chapela (Kevin Costnera). Chapel je zde špičkovým nadhazovačem baseballového klubu, jehož budoucnost je ohrožena (jak klubu tak i samotného hráče). Navíc si uvědomuje, že už není nejmladší... Takže ve chvílích mezi samotnou hrou se vrací ve vzpomínkách zpět, a postupně zjišťuje, že mu život utíká mezí prsty... Ať si říká kdo chce co chce, pro mně je Kevin Costner výborným hercem, a zde to více než potvrzuje... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla. (kubsov)
  • "Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře. (kubsov)
  • Sam Raimi nesouhlasil s obsazením Kevina Costnera a spory mezi nimi o celkové podobě filmu propukaly během celého natáčení. (Hwaelos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno