Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který se opírá o hodně povedené herecké výkony, (hlavně Ribisi a Blanchett), hodně mrazivou atmosféru a skvělou hudbu. Jediné mínus z mé strany je pouze to, že Keanu Reevese daboval Jiří Schwarz. A i když ho jako dabéra mám rád, tak k Reevesovi se fakt nehodil. Ale jinak nemůžu než doporučit. P. S. Katie Holmes sice neumí hrát, ale prsa má fakt pěkný :-) P. S. 2: Tohle je můj 2000. film. Možná proto zaokrouhluji nahoru. Ale fakt jen nepatrně... :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po prvej polhodinke som si myslel, že to naozaj vypnem. Samé nezohrané nudné príbehy postáv, navyše trošku klišéovito rozobrané, no potom sa začali diať veci! Perfektný bol najmä Keanu, ktorému záporák sadol ako doteraz hádam žiadna rola nie a ostatní boli tiež k upozeraniu. Perfektná kombinácia thrilleru, hororu so štipkou mysterióznosti lahodí, záver s Kinnearom trošku máličko predvídateľný, no inak to bolo fakt fajn. 80%. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tento film zjevně natočila LPŽ, Liga paranormálních živnostníků. Celý film v podstatě sděluje dvě věci: jak je hlavní hrdinka, vybavená schopností věštit, morálně čistá a jak je její vidění budoucnosti opravdové. Mezi neustálým hračičkováním se Zenerovými kartami se divák dozví, že je to vzorná matka, odvážná žena, oddaná vdova, citlivá kamarádka a jak v městečku supluje psychologa, kněze i policii. To vše samozřejmě jen za velmi malé obnosy (podivné, srovnám-li ji se skutečnými superstar parasféry). A má s tím jen problémy, nebožačka, jeden chlápek ji vyhrožuje vykucháním, jistý klient je vyšinutý násilník, všude samá nedůvěra, výsměch či nevděk. Ona se však nezlomí (následuje SPOILER), a když dojde na spravedlnost, postaví se správně na stranu nevinného, i když jí hrozil vykostěním dětí (KONEC SPOILERU). Zkrátka světice. Po obsahové stránce jde IMHO o film podřadný, po stránce formální o šedý průměr, byť prostý chyb. A jen tak mimochodem, k předvídání budoucnosti neslouží moderní pýthie, karty či křišťálová koule, ale diferenciální rovnice. Slabé **. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý zločin spáchali tvůrci v poslední zhruba dvacetiminutovce, ale k tomu až později. Hodně se mi líbilo hned několik věcí. V první řadě oslní herecké obsazení - Cate Blanchett je tradičně prvotřídní, stejně tak i Hilary Swank v roli manželem týrané Valerie, dobří jsou Keanu Reeves v záporné roli Donnieho a Giovanni Ribisi jako Buddy. Jen Greg Kinnear mi tu moc neseděl a Katie Holmes vypadá pořád jako... Katie Homes. Každopádně herci a jejich výkony jsou jedna z věcí, které dělí tenhle thriller od lánů béčkovosti. Další věci jsou šoking scény. Sam Raimi je v hororovém žánru doma a je to vidět - originalitou sice nezaskočí, ale schopnost pocuchat nervy nabízí díky šikovné kombinaci zvuků, hudby a kamerových úhlů slušnou. Možná pomáhá i kontrast takových scén s jinak poměrně civilním vyzněním filmu. Zajímavá je samozřejmě sama zápletka, protože právě ona poskytuje dobré zázemí jak pro hororové momenty, tak i pro kriminální a dramatickou složku, navíc hezky reflektuje pochybnosti obyvatelstva o "jiných" schopnostech a nedůvěru k lidem, kteří je údajně mají. Škoda, že v závěru vyprchala tvůrcům nápaditost a zabředli do bahna standartního béčkového thrilleru. Celkově jsem se ale ani chvíli nenudil, na Cate Blanchett (a odhalenou Katie Holmes, chtělo by se říci) se hezky kouká a párkrát mi po zádech běhal nefalšovaný mráz. To ke spokojenosti stačí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pod banálním českým názvem se skrývá příjemně napínavý mysteriózní thriller s prvky horroru. Mozaika různých lidských osudů se točí kolem hlavní hrdinky, vdovy se třemi dětmi, která si přivydělává svými jasnovideckými schopnostmi. Cate Blanchett je pro tuto roli jako stvořená - dostatečně tajemná, silná i zranitelná, zarputilá i chybující. Ostatní herci zdatně sekundují - od týrané husičky Hillary Swank a jejího násilnického manžela Keanu Reevese, přes typicky podivínskou postavu G. Ribisiho, po citlivého sympaťáka G. Kinneara. Každému nemusí sedět duchařské prvky příběhu, já jsem film v rozmezí 4 let viděla dvakrát a v obou případech jsem se výborně bavila. Mušky se najdou, na 100% to není, ale každému příznivci napětí a tajemna můžu "The Gift" s klidným svědomím doporučit. 85% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Danny Elfman se ve filmu objeví jako houslový hráč v jednom snu. (Chatterer)
  • Keanu Reeves a jeho filmová manželka Hilary Swank navštívili miestnych poradcov pre manželské zneužívanie, aby pochopili, prečo muži najčastejšie týrali svoje manželky a prečo manželky zostali napriek tomu s nimi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama