Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Rodinné sídlo (S10E03)

(epizoda)
  • Velká Británie After the Funeral (více)

Obsahy(1)

Cora si nikdy příliš nedávala pozor na to, co říká. A zřejmě právě to se jí stalo osudným. Jenomže mohla mlčet, když jí cloumalo podezření, že její bratr, z jehož pohřbu se právě vrátili, byl zavražděn? Chudinka Cora netuší, že o způsobu její smrti, která má nastat dříve, než by kdo očekával, nebude pochybovat nikdo. Neboť v tomto případě nemůže být o přirozených příčinách ani řeč. A právě proto teď jede Hercule Poirot na rodinné sídlo Abernethieových. Protože jejich právník se nemůže zbavit dojmu, že za tou dvojí smrtí je něco většího a nebezpečnějšího. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

Eeve 

všechny recenze uživatele

V prvom rade chcem poznamenať, že jediné, čo ma na tomto filme takmer zhodilo zo stoličky a poriadne dalo pozauši, bol...slovenský dabing :) fúú, prežila som, idem komentovať :) štandardná poirotovka, takisto priemerne spracovaná, konečné odkrytie vraha nečakáte, ale i tak to nijak neprekvapí, čo len podporuje môj názor, že sa miestami, dosť často, môžete pristihnúť, že sa nudíte do frasa! Ako TV film vhodný výhradne na jednorazové pozretie... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, budiž, takový belgický standard, knír příběhu je nakroucený uspokojivě a filmařský vosk na něm sedí slušně, ale trochu jsem postrádal Herculův nadhled a více šťavnatých bonmotů "nejšedější mozkové kůry světa". Myslím, že do seriálu by to byla porce tak akorát, jako televizák se to přeci jen trochu nudně rozlézá. Samozřejmě, kouká se na to příjemně, toho je David Suchet zárukou spolehlivou. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, jo! Ukázalo se, že Suchet má Poirota zkrátka v krvi a už si na jeho místě neumím představit nikoho jiného. Teď když skutečně dospěl do ,,poirotovských" let a nemusí si na to jen s pomocí make-upu hrát, je to ještě lepší! Každý kdo dokáže vycítit atmosféru knih Agathy Christie musí uznat, že právě filmům se Suchetem se ji povedlo vystihnout nejlépe (především když si člověk vybaví nechutně komického Hercula Petera Ustinova). Konkrétně v tomhle případě hráli dobře i ostatní (především pachatel(ka) a ta jeho/její závěrečná proměna, z toho mrazilo!). Absolutně proti tomuto ztvárnění nemám námitek! ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S10E03 - Byla jsem velice spokojená. Rodinné sídlo je přesně v duchu a stylu starých Poirotovek a tak se mi to líbí. Hercule je požádán o vyřešení vraždy dámy, která na pohřbu svého bratra vyřkla podezření, že byl zabit a potom zabil někdo jí samotnou. Velký počet postav byl zezačátku matoucí i přes rychlé vysvětlení vzájemných vztahů, ale až postupem děje jsem se dokázala zorientovat a nijak mi to nevadilo. I když jednu rošádu, která byla nastolena hned od začátku filmu jsem odhalila docela brzo, kopírovalo to nápad minimálně jednoho z předešlých dílů. Ale bylo to tady zamotané trochu víc, takže jsem se rozhodně nenudila. I když mi tu chybí, stejně jako ve všech novějších dílech, více humoru. Není nad staré dobré pošťuchování Poirota s Hastingsem či slečnou Lemonovou. Když ale kouknu trochu jiným pohledem, moc mě potěšila romantická zápletka, která se na konci ukázala na světle a tuším, že jsem v Poirotovi dosud neviděla nic tak dojemného, i když vraždy zamilovaných už tu byly. Tohle bylo jiné. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vám někdo vykládá stále ty samé nudné nudné věci pořád dokola, hodinu za hodinou, den za dnem, týden za týdnem, je to důvod pro vraždu? Hm, tak to bych se coby učitel měl nad sebou dost zamyslet a do budoucna se mít na pozoru. Jinak Suchet táhne celý film sám a sám, bez parťáků, pinká si s postavami a pluje za rozlousknutím tentokrát trošku zamračeně, ale s o to větší jistotou. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama