Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Čas přílivu (S10E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Byl ten výbuch plynu opravdu jen náhoda? Každá mladá žena, která se provdá za staršího muže, může být označena za zlatokopku. I kdyby se ti dva vzali z čisté lásky. V případě Rosaleen Cladeové však možná na tomto hanlivém pojmenování může skutečně něco být. Proč jinak by po náhlé tragické smrti svého muže tak kategoricky odmítala pustit byť jen kousíček toho obrovského dědictví manželově rodině? A není ten její první manžel, který byl po svém záhadném zmizení v Africe prohlášen za mrtvého, ještě naživu? A vůbec, byl ten výbuch plynu, při němž Gordon přišel o život, opravdu jen nešťastná náhoda? Jestli je ovšem někdo schopen najít na tyto otázky odpověď, pak jedině Hercule Poirot. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Především úvodní čtvrtina filmu je tragicky nudná, nezáživná, ztrácel jsem se v postavách i jejich vztazích a motivacích. Zato poslední třetina filmu je naprosto grandiózní, neskutečně napínavá a Poirot je v té nejúžasnější formě. I proto dávám čtyři hvězdy, protože za úvod by si to zasloužilo velké kulové, ale za konec hvězdiček snad deset. Už dlouho jsem u závěru Poirota nebyl tak napnutý a pozorný. Hudba: Stephen McKeon ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování tohohle dílu mi nikdy není dvakrát příjemně. Můžou za to ty znepokojující smyčce, které vytvářejí dost chladnou atmosféru, pak taky způsob podání příběhu patří mezi ty mrazivější a vážnější. Z herců mě zaujal Elliot Cowan, který si později zahrál i v jednom díle Marplové, a jehož herecký projev rovněž přispíval k tomu, že mi není při sledování dvakrát příjemně. (Ovšem nemyslím to ve zlém.) ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když v detektivce scéna začíná tím, že někdo nese tác se snídaní ranní chodbou starosvětského šlechtického sídla, zaklepe na dveře a zvolá: "Paní, můžu vstoupit? Snídaně!", chvilku se neděje nic a pak zase zaklepání, o trošku nervóznější, stejně jako opakované zvolání, "Paní!", není příliš těžké uhodnout, co se bude dít dál a říká se tomu klišé. Příběhy pána s nejvýkonnějším procesorem z šedých buňek v hlavě jsou ostatně takových momentů plné, co měla taky grafomanka Christie pořád psát, že, to chápu. Dílu "Čas přílivu", stejně jako většině dílů podlední třetiny seriálu, zoufale chybí Japp, Hastings a paní Citrónová. Z propadliště propadáků to celé zachraňuje fantastický Suchet a nejzlejší zlejšek ze všech zlých zlejšků. Poirotovo zhnusení nad tím tvorem je na konci svou expresivností nevídané. A to baví. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poskládat všechny díly téhle skládačky bylo opravdu těžké, skvělá atmosféra, herci báječní.. Inu, když se mladá žena provdá za postaršího bohatého pána, zřejmě to budí pochybnost, má ho ráda, nemá ho ráda... David Suchet úžasný, jeho dedukce mi vždycky vyrazí dech, v těsném závěsu za ním tentokrát Elliot Cowan a Amanda Douge, ta chemie mezi nimi byla úchvatná... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh sa vyvíja veľmi pomaly, skoro vôbec a vrah je akosi viditeľný až príliš skoro. Konečný verdikt neprináša ani Poirot, ale list zo Scotland Yardu. Všetko zaujímavé sa tak sústreďuje do záverečnej scény odhalenia, tentokrát naviac s jedným adrenalínovým momentom. (22.12.2013) – Na druhýkrát s lepším sústredením sa to dalo zvládnuť, ale stále sa mi to zdá príliš zdĺhavé a zaujímavé až na konci. No zdvinúť hodnotenie z dvoch na tri môžem. (22.5.2016) –––– Preto som si najal najlepšieho detektíva na svete. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Ve 34. minutě, kdy Poirot (David Suchet) stojí před mrtvolou v hostinci U hřebce, je jasně vidět, jak zavražděný Enoch Arden (Tim Woodward) dýchá. Hýbe se i klobouk, který na mrtvého položí doktor (Tim Pigott-Smith). (Sebi236)

Reklama

Reklama