Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10 (2005) (série)


Záhada modrého expresu (S10E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Mystery of the Blue Train (více)

Obsahy(1)

Měla být obětí té vraždy skutečně ta mladá, bohatá dědička? Nemohl se vrah jen splést? Zdálo by se, že život Ruth Ketteringové nemůže být příjemnější. Je mladá, bohatá, obletovaná, po smrti jejího otce jí kyne nemalé dědictví, kromě toho vlastní jeden z nejvzácnějších rubínů na světě. Nebylo však právě něco z toho důvodem tragédie, která se odehrála ve vlaku, řítícím se z Calais do Nice? Jenomže měla být skutečně obětí té vraždy Ruth? Nechtěl spíš vrah sprovodit ze světa Kate Greyovou, s níž si Ruth vyměnila místo? Hercule Poirot má o čem přemýšlet. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mi vždycky přišel skoro až mysteriózně pojatý, prostředí vlaků detektivkám zřejmě svědčí (obzvlášť těm Agathiným) a hraje tam mnoho mých oblíbených britských herců - James D'Arcy, Lindsay Duncan a Elliott Gould. Překvapivý závěr ani teď nechybí, trochu neobvyklá je brutálnost vraždy, což se přece jen tak často u Agathy nevyskytuje. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po úpadku série okolo roku 2000 sa Poirot vracia s napínavým dielom, aj keď aj tu by som zo začiatku dokázal zostrihať niektoré zbytočné scény, ktoré nikam nevedú a nič filmu neprinášajú. Nakoniec po pomalom rozbehu sa začne hľadanie vinníka s viacerými dômyselnými obratmi a chytákmi. Čo som si myslel, že som odhalil, bolo ako zvyčajne celkom ináč. –––– Je dobré, keď jeden fakt podporuje druhý. Ale čo ak sú oba fakty chybné? ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Román The Mystery of the Blue Train (1928) sice Agatha považovala za svůj nejslabší, ale zřejmě byla jediná, kdo si to myslel. Pouze začala profesionálně rozvíjet sama sebe, v tomto případě rozvinula povídku The Plymouth Express (1923). V televizní verzi se Suchetovým Poirotem je to učiněná rozkoš a lahoda. Dědičku v nesnázích hraje sexy Jaime Murray, a všechny postavy kolem ní mají také řádný náboj. Zejména ta podařená rodinka, kde si člověk není jistý tím, kdo je matka a kdo dcera. Poirot sám se tetelí kolem takové miloučké dámičky a rozdává úsměvy na potkání. Hotový skandál. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

..."Řád a metoda, to jsou Poirotovy zbraně..." a ještě nesmíme zapomenout na šedé buňky mozkové:-)) Ovšem díly, které se odehrávají ve vlaku (Orient Expres, Modrý Expres...), mají své mystické kouzlo. Ta představa, kdyby Agatha Christie jedno ze svých literárních děl zasadila do české kotliny. A já, v dlouhých večerních šatech, ověšena rubíny a diamanty se chystám do jídelního vagonu ČD, kde se podává večeře. A proti mě běží průvodčí a informuje mne, že se na toaletě stala vražda.... ()

Petkon odpad!

všechny recenze uživatele

Vizuální tragédie, kamera naprosto otřesná - snímání zhruba z půl metrové vzdálenosti, v záběrech se víceméně střídaly pouze hlavy, ne opravdu tohle nešlo dodívat do konce, po cca 2O minutách jsem zcela zhnusen vypnul televizor. Příběh tudíž nehodnotím , než takovou obrazovou patlaninu, to si raději přečtu knihu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama