Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Poslední víkend (S09E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Hollow (více)

Obsahy(1)

Už dlouho si Hercule Poirot přál strávit klidný víkend ve svém novém venkovském domku, tak půvabně zasazeném do anglické krajiny. A zdá se, že tentokrát se mu konečně jeho přání splní. A nejen to, bude mít dokonce příležitost těšit se z příjemné společnosti, která se schází v nedalekém sídle lady Angkatellové. Poirot si tu vybranou večeři vskutku vychutnává, netuší ovšem, když se vrací do své samoty, jak brzy jej sem jeho kroky zavedou znovu. Neboť hosté lady Lucy se druhý den - pochopitelně zcela neúmyslně - rozdělí na dvě skupiny: na oběť a na podezřelé. A bez Poirotovy pomoci inspektor Grange těžko vypátrá, čí ruka držela pistoli, jejíž kulka zabila doktora Johna Christowa. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnání s knihou poněkud méně motivů (nevraživost kolem dědictví by dokázala víc zamotat hlavy), přesto lze film pochválit. Vydal se zkrátka jinou cestou a snažil se především o vykreslení postav, které Agatha tak skvěle napsala. Jako vztahové drama dokonalé, nicméně v knižní i filmové podobě zaskočí banální motiv (tedy na Poirota), absence klasické exhibice a velkého odhalení. Vše na úkor vztahové tragédie, kterou (bohužel jen zpovzdálí) podtrhují dvě děti. Kdyby nám pan režisér neopomněl sdělit, co bylo na Poirotem promýšlené scéně vraždy špatně, dal bych 4, ale tohle mě fakt naštvalo. *** ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S09E04. Trochu zvlastni dil, s pomerne smutnym a melancholickym zaverem. Poirot ma koupeny domek na venkove, kam odjizdi relaxovat. Ovsem tento vikend bude ponekud zvlastni. V dome Angkatellovych se sjizdi rodina i znami a je pozvan i Poirot. Je tu i zaletnicky manzel a take 3 nasr.ne zeny :) Takze je jen otazkou casu, ktera se rozhodne zavrit chlapovi poklopec :) Jedine, co mi trochu vadilo, ze nebylo moc jasne receno, proc se vlastne stale drzi sve hloupe zeny Gerdy. Mozna kvuli pribuznosti s Angkatellovymi, mozna proto, ze te jedine nevadila jeho sobecka a dominantni povaha, protoze jeho milenky byly uspesne a sobestacne. Podezrelych je kazdopadne hned nekolik a dlouho se vlastne ani nevi, kde je vrazedna zbran. Poirot zacina tusit, ze vrazda, jejimz byl taky tak trochu svedkem, je cela necim zvlastni... ()

Reklama

CSSML 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní detektivka se silným příběhem o přátelství, odpuštění i neodpuštění, ale ta soulož, cui bono? To by jinak nikomu nedošlo, k čemu dojde, když se sejde nepolepšitelný sukničkář a nadržená rachotina? Opravdu ne? O co jednodušší to mají Japonci, kterým na celou scénu vystačí chycení za kimono – tedy ve filmech, na které se dívám. Poirota sleduji v originálu, takže český dabing neřeším. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z absolutně nejchabějších epizod s francouzským detektivem! Narcismus z něj jen sál, poslouchal cizí hovory jako seniorka krmící holuby před Billou, vražedkyni nechal jít se nalokat čerstvého vzduchu (v konečném důsledku se její vény nalokaly toliko oblíbených hořkých mandlí) a venkovský prostor zjevně není kompatibilní s Herculovo lakýrkami od Alessandra Malchiorri! Nikdy jsem se nedomníval, že k tomu dojde, ale - HASTINGS NA SCÉNU! 62% ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot je ten správný tip, když chce člověk něco lehčího, ale žádnou blbost. Ale to, co mi vadilo, přesně vystihl CSSML! Bylo takových záběrů nutně třeba? Stále tvrdím jedno a totéž: Jestli neumí režisér vyjádřit, že "k něčemu došlo", aniž by to řekl - s odpuštěním - "na plnou hubu", tak ať jde laskavě od řemesla a živí se něčím jiným! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama