Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Poslední víkend (S09E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Hollow (více)

Obsahy(1)

Už dlouho si Hercule Poirot přál strávit klidný víkend ve svém novém venkovském domku, tak půvabně zasazeném do anglické krajiny. A zdá se, že tentokrát se mu konečně jeho přání splní. A nejen to, bude mít dokonce příležitost těšit se z příjemné společnosti, která se schází v nedalekém sídle lady Angkatellové. Poirot si tu vybranou večeři vskutku vychutnává, netuší ovšem, když se vrací do své samoty, jak brzy jej sem jeho kroky zavedou znovu. Neboť hosté lady Lucy se druhý den - pochopitelně zcela neúmyslně - rozdělí na dvě skupiny: na oběť a na podezřelé. A bez Poirotovy pomoci inspektor Grange těžko vypátrá, čí ruka držela pistoli, jejíž kulka zabila doktora Johna Christowa. (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tradiční Suchetovské podání dalšího Poirotovského příběhu. Jeho bezprostřední "skromnost" při sebehodnocení je naprosto nenapodobitelná a je zárukou toho, že čas při sledování bude stráven velmi, velmi příjemně. Z ostatních postav se mně líbila předvším Gerda a její zpodobnění poněkud prosté manželky doktora Christowa. Až jsem se divil, že už dávno se obětí nestala ona .-)). Naprosto úchvatná je ukázka aristokratického chování - u bazénu leží mrtvola doktora Cristowa a hostitelka rozvíjí teorie zda za této situace je vhodné k obědu kachna či jen sendviče... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot opět řeší záhadu vraždy na venkovském sídle, opět je podezřelý téměř každý, každý mohl mít motiv, každý mohl být spolupachatel. Poirot nezapomene na začátku zmínit, že není nikoho, kdo by byl chytřejší než on, přesto ho všichni možní pachatelé dlouho vodí za nos. Jenže známe Poirota - stačí maličkost a chybička je odhalena. Velmi potěší herecké představení Edwarda "Šakala" Foxe, který dává filmu patřičnou důstojnost. Jen se mi tentokrát zdálo, že já jako divák jsem přišel na daleko více možných pachatelů a na daleko více motivací než samotní autoři. Ale tím si nebudu kazit požitek ze sice klasické, ale milé detektivky s oblíbeným hrdinou. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední víkend... Poslední Víkend... Poirote, proč zas a znovu výlet na venkov, když je plný vražd a starých domů se starými rodinami? No, ale co, tvé tápání bylo, malý velký detektive zas projednou zábavné něčím trochu jiným, než díly (nebo filmy) jiné, tentokráte u mě vedla lehká nervozita detektivova, trošku větší, než-li jinde (nebo jsem si tak představoval). Ale v mnoha obdobných mě překvapuje stále zas a znovu jedna věc - převelice mrzký důraz na služebnictvo. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při sledování The Hollow si člověk uvědomí, jak se seriál za těch patnáct let změnil. Humor původně generovaný po hrstech a zajišťovaný věčně stíraným Jappem či Hastingsem, případně paní Citronovou a jejími libůstkami a posedlostmi, nahradily ukdákané stařeny rozčilující se nad policisty chodícími po trávníku. Seriál prostě zvážněl a zestárl, s odchodem výše zmíněných nahrávačů ztratil šťávu a proměnil se, zpomalil. Ty tam jsou honičky ve člunech (viz Rhodský trojúhelník, S01E06) nebo v autech (Podivná loupež, S01E08). Já chápu, že Poirot o tomto vůbec není, samozřejmě. Taky to nikdy nebyl úhelný kámen příběhů a důvod, proč je sledovat. Ale ta únava z posledních dílů podle mě přímo kape. O to je chmurnější a temnější atmosféra, o to víc je vše přikryté mlhou, což anglické detektivce prostě sluší. --- V tomto díle navíc potěší i Edward Hardwicke, který se proslavil rolí doktora Watsona v nejlepším holmesovském seriálu The Adventures of Sherlock Holmes (1984). Ano, nejlepším, protože Moffatovi se BBC Sherlock postupem času a s přibývajícími sériemi úplně a naprosto rozpadl (a to říkám jako fanatický fanda prvních svou sérií). ()

jane1106 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televizní "Poiroti" ode mě většinou dostávají zhruba 80%, protože se v podstatě vždy jedná o poctivý, dobře napsaný i zahraný film s geniálním Suchetem v hlavní roli. Čas od času ale narazím na jeden, který má ještě něco navíc. V případě Posledního víkendu je to určitý emotivní přesah, který na mě zapůsobil - slepá láska manželky a racionální láska milenky k jednomu fešnýmu chlapovi, kterému se slabost pro něžné pohlaví stala osudnou. Děj se navíc odehrává v poetické podzimní přírodě, což je přesně můj šálek. Jen ta Sarah Miles byla na facky. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama