Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

vito_corle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smrt na nulu-Klasika od A. Christie, ústřední postavou je zase puntičkářský Belgičan Hercule Poirot. Prostředí krásní, protože stejně jako Agatha i já mám rád Egypt. Poirot vyšetřuje záhadnou smrt na lodi která pluje po Nilu (snad se nebude brát jméno řeky za spoiler).Kolem detektiva se motají samí podivíni a každý může být vrahem. 5 hvězd za prostředí (Egypt) za mého oblíbeného detektiva (Poirot-Sucheta). Agatha tím spádem příběhu, kombinací a složitostí zápletky, množstvím postav potvrdila, že je pořád královnou detektivek. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi můj nejoblíbenější Poirot...jako vždy brilantní Suchet a skvělí jsou i další herci, zejména hlavní pár milenců - můj veleoblíbený JJ Feild, kterého mám v různých dobových filmech nesmírně ráda a výborná Emma Griffiths Malin. Tento Poirot má spolu s některými jinými zvláštní smutný nádech, což alespoň pro mě není na škodu a umocňuje to sílu příběhu. Agatha Christie to opět vymyslela geniálně komplikovaně a závěrečnou odkrývačku si tak pokaždé užívám. Vždy se ráda podívám (i na verzi s Ustinovem), přestože znám rozuzlení :) ... Poirotův smutný závěr...''Vždycky to není jednoduché.''...je perfektní. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé, starší verze je minimálně o třídu zábavnější, nabitá skvělými charismatickými herci a fantastickou atmosférou. Za druhé Suchet je sice lepší Poirot (třebaže i Ustinov má svoje kouzlo; všichni ostatní herci byli v originále lepší!), ale to pořád nedělá z tohohle TV filmu lepší nebo alespoň stejně dobrou podívanou, i když mezi TV filmy je to pořád nadprůměr. (taky se toho nedalo moc zkazit, že jo :D ) ()

venca163 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problémem Agathy Christie je, že když jde po závěrečnym odhalení člověk zpátky po všech indíciích, tak to sice dává smysl (i když jsou tam sporný momenty), ale taky by se dalo přednést ještě tucet dalších rozuzlení, který by ty indicie taky splňovaly. Stejně je to ale zábavný, hlavně díky Suchetovi. Jak já telku moc nesleduju, tak když začnou v nějakej línej víkendovej den odpoledne dávat tohle, tak se většinou na práci, co jsem měl v plánu, vyseru a radši dvě hodiny relaxuju u Poirota. (80%) ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S09E03. Predem mi prijde, ze je zde na profilu CSFD chyba. Dil ma 97 min a nikde jsem zadnou jinou verzi nenasel - pokud si to autor profilu nespletl se starsi verzi z r. 78. Tam hrala sice znama Mia Farrow, ale tahle serialova ma zase Sucheta, ktery je mnohem sympatictejsi nez tloustik Ustinov. Zapletka se prostredim velmi podoba dilu z prvni serie "Dobrodruzstvi na mori" (S01E07), kde se taky vrazdilo na parniku v Egypte. Mam tyto exoticke dily rad - vzdy vnaseji do serie umistene povetsinou v Anglii jakousi exotiku a takovy ten morbidni pocit, ze vrazda na dovolene je neco extra :) Tenhle dil konkretne trochu pripomina aktualni ceskou kriminalni kauzu Kramny :) Bohata dedicka je zastrelena ve spanku pri plavbe po Nilu, ktere se ucastni pestra skupinka hostu od vice bohatych po ty chudsi, od gentlemanu po excentricke damy. Libi se mi, ze tu divaka mate nekolik odlisnych linii. Je tu kradez, machinace s penezi a samozrejme vrazda. Zda vse souvisi se vsim nebo se jedna o zcela samostatne pripady, na to tu mame Poirota, aby vse vysvetlil. Nedavam ale moc vysoke hodnoceni, protoze zapletka je pomerne chatrna, cehoz si zacinam u nekterych Agathinych pribehu vsimat. Je sice promyslena a chytra, ale stacil by jeden maly kiks (nekdo vyjde na palubu, vrati se napit, nebo naopak zustane sedet apod.) a vsechno by slo do kopru. I zde je cely zlocin od vraha velmi riskantni a mozna i blahovy, ale budiz. Nejvic mi ale vadila zalezitost s revolverem. Jeste chapu, ze ho hodi do Nilu, a ze by tedy mohl zabaleny v lehke latce plavat. Ale krucis dyt ten parnik jede (nebo i kdyby stal, tak reka ma proud), tak jak je mozne, ze rano ten balicek vylovi pobliz lodi? To mi tak zatracene nedavalo smysl, ze bych dal i 3*. Mozna se zamotal do vodniho kola - zkratka takova kriticky podstatna vec byla velmi spatne vysvetlena. Diky tomu hezkemu prostredi a zavadejicim dejovym linkam i vetsimu poctu vrazd nakonec ale ty 4* dam. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama