Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Kdo měl možnost se plavit po Nilu, i když dneska už je to dost komerční záležitost, tak se na to dívá i z jiného, takového jakoby zasvěcenějšího pohledu. Nezapomeňme, že i Agatha Christie trávila spoustu času v Asuanu v hotelu Old Cataract na skále nad Nilem, takže tento díl je i takovým ztvárněním Egypta v době před cca 100 lety. ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé....páčilo sa mi rovnako ako staršie spracovanie s Ustinovom.(až na to samozrejme,že Suchet je v roli Poirota tak výborny,až máte pocit, že sa na tú rolu narodil).Obidve verzie si rada pozrem vždy,ked ich v telke dávaju. Tá zápletka a rozuzlenie ma snáď nikdy neomrzia. Agatha Christie bola genialna... ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé, starší verze je minimálně o třídu zábavnější, nabitá skvělými charismatickými herci a fantastickou atmosférou. Za druhé Suchet je sice lepší Poirot (třebaže i Ustinov má svoje kouzlo; všichni ostatní herci byli v originále lepší!), ale to pořád nedělá z tohohle TV filmu lepší nebo alespoň stejně dobrou podívanou, i když mezi TV filmy je to pořád nadprůměr. (taky se toho nedalo moc zkazit, že jo :D ) ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak narovinu Smrt na na nilu s Ustinovem mám o parník raději , herecky a celkově výpravou, avšak Suchet jako Poirot není špatný když se odprostím od původního zpracování a budu to hodnotit jako samostaný kousek tak dám 4 hvězdičky . milovníkům detektivek vřele doporučuji koukatelné a rozhodně to pro fandy nebude ztráta času. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)

Reklama

Reklama