Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Podivná loupež (S01E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Incredible Theft (více)
TV spot

Obsahy(1)

Je nebezpečné scházet se v zoo s anonymními ženami. Průmyslník lord Mayfield připravuje ve spolupráci s britským ministerstvem obrany výrobu nového stíhacího letounu vynikajících parametrů. Aby mohl ve vývoji pokračovat, potřebuje vyšší finanční účast vlády, ta mu však po skandálu s údajným prodejem houfnic Japonsku nedůvěřuje. Rozhodne se tedy pozvat do svého sídla na víkend paní Vanderlynovou, v minulosti podezřelou ze spolupráce s nacistickým Německem, a použít přísně tajné plány prototypu letounu jako návnadu k jejímu dopadení. Na Poirota se obrátí znepokojená lady Mayfieldová a požádá jej, aby se také dostavil mezi hosty a nenápadně zajistil ostrahu tajných materiálů. Navzdory jeho přítomnosti však z dokumentace zmizí důležitá listina a Poirot musí zasáhnout. V sázce jsou zájmy celé Anglie. Během vyšetřování kapitán Hastings uplatní svou zálibu v rychlé jízdě automobilem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (39)

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý a dost možná nejlepší díl první série. Tak akorát od všeho - Jappa i Hastingse (jejich nepřímá konfrontace, když sdílí pokoj, dokonce postel, je skvělá), prostředí anglického venkovského sídla i hospody... Navrch s jednou z nejlepších poirotovských automobilových honiček ever. Příběh ukradeného dokumentu je sice zase jednou příběhem ukradeného námětu (zdravíme Sira ACD), ale když se jedná o nejkrásnější letadlo v dějinách vesmíru, které si v epizodě navíc taky slušně zahraje, jsem ochoten přimhouřit oko. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát polevím a neohodnotím plným počtem, přestože to byl jinak moc hezký díl. Tentokrát za to může zpracování, tak zajímavého případu - 50 minut nestačí, chci sám případ řešit a ne jen čekat, kdy nám Poirot řekne jak na to přišel. Myslím si, že kdyby se tohoto dílu ujal někdo dnes, tak by to dopadlo mnohem lépe a nebál bych se říct, že by to mohl být jeden z nejlepších Poirotů, protože námět za to určitě stál. ... Ukradené plány letadla, blížící se válka, německá ambasáda, zamilovaný Hastings, anonymní telefonát, ... Ustupte chlapci, má v ruce puding. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Život je viac ako kartotéka, a tak slečna Lemonová môže prepojiť aj anonymný hovor. Šedé bunky sú znepokojené pre jeden stratený papier, ale odmietajú jednoduché a lacné riešenia. Dobré vyvrcholenie a nakoniec celkom zábavný diel. –––– Proč všichni vy politici jednáte s lidmi jako s idioty? – Protože za nás hlasovali ve volbách. –––– Podle žabožrouta to nebyla. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot se dostává do vyšších kruhů, kde už jde o válku a o to, aby bylo možné Německo případně porazit alespoň ve vzduchu. Je hezké vidět, jak Poirot mezi ty lidi nepatří, ale přitom je ve skutečnosti mnohem inteligentnější než všichni ti průmyslníci a jejich nabubřelé ženušky. Přesto mě tenhle díl až tak nezaujal. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Letadlo „Mayfield Kestrel“ je ve skutečnosti Supermarine Spitfire Mk. IX (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama