Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Žlutý iris (S05E03)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Hercule Poirot má vzácnou příležitost vyřešit případ, jehož vyšetřování mu bylo v minulosti znemožněno. Při návštěvě Buenos Aires večeřel Poirot v luxusní restauraci. Iris Russellová, členka společnosti u jednoho z vedlejších stolů, náhle během večeře zemřela, poté co se napila vína vylepšeného kapkou cyankáli. Oficiální verze, že spáchala sebevraždu, slavného detektiva neuspokojila. Než ale mohl začít s vyšetřováním, došlo v Argentině k vojenskému převratu a Poirot byl ze země vyhoštěn. Dva roky nato otvírá majitel oné restaurace pobočku v Londýně. Při této příležitosti se v podniku scházejí všichni, kdo byli svědky smrti mladé ženy. A historie se opakuje s děsivou přesností. Po doušku vína se hroutí Irisina sestra. Klíčem k tomuto zločinu je nepochybně první vražda. Všichni přítomní z ní totiž mohli mít finanční prospěch. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (44)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesmírně bohatý kratší díl Poirota. Zažijeme s ním události vojenského převratu v Argentině, falešné obvinění, vyhoštění ze země a nedořešený případ vraždy. O dva roky později však Poirot dostane šanci znovu přijít na zákeřného vraha a napravit tak svou reputaci. Vynikající díl, který šlape jako Poirotovy hodinky. Additional Music & Lyrics: Neil Richardson, Music: Christopher Gunning ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se mi strašně líbila forma, jakou je příběh vyprávěn. Nejprve Hercule Poirot odhaluje minulou událost, která se mu stala a která očividně bude mít důsledky v jeho současnosti. Jeden detektivní případ z Poirotovi minulosti, který prostě musí vyřešit, i když se mu to zatím nepodařilo. A samozřejmě, že jej vyřeší. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektívka s argentínskou atmosférou, nechýba tango, podmanivý spev a vojenský prevrat. Skritizuje anglickú kuchyňu a pospomína, ako sa v Argentíne dostal do problémov, nevyriešil prípad a utrpel traumu z cestovania v tretej triede. Riešenie vraždy je zaujímavé a pritom jednoduché. –––– Angličané nemají kuchyni, mají jen jídlo. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi výpravná epizoda. Příběh je ale komplikovaný takovým literárním způsobem, který mi nesedl, byl až příliš překombinovaný. Což je u Poirotových příběhů sice zcela běžné, Agatha Christie takhle prostě píše, ale tady už to prostě bylo až moc přehnané. Stejně jako třeba v "Hercule Poirot: Smrt v oblacích." ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hastings: „Je v anglickej kuchyni niečo, čo máte rád, Poirot?“ Hercule Poirot: „Angličania nemajú kuchyňu, priateľu, majú len jedlo.“ Hastings: „To je trochu kruté, ja...“ Hercule Poirot: „Mäso prepečené, zelenina príliš mäkká, syr nejedlý. A deň, keď Angličania vytvoria vlastné víno, je dňom, keď sa vrátim domov do Belgicka.“ Hm, tak Poirot nedokázal pred rokmi vyriešiť prípad! Je jasné, že to teraz napraví. Ako vždy, musí odhaliť, kto má zo smrti Iris Russellovej najväčší prospech. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama