Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Amberjack k tomuto seriálu (4)

Hercule Poirot (1989) 

Tenhle vlezlý všetečka vám strčí čumák do kredence a podle rozložení zrnek rozsypaného cukru vyšátrá, proč někdo kuchnul dědečka. Nebo člověka, který se za dědečka vydával. Buďte ostražití, než si Poirota pustíte do domu... ()

Záhada modrého expresu (2005) (S10E01) 

"Umělecké" nasnímání a nepovedená režie dělá z tohohle Poirota suverénně (jinak totiž dávám bez váhání čtyři, za příznivé konjukce Jupiteru vůči Saturnu i pět hvězd) nejslabší díl série. Zvlášť za tu nepřehledně rozkývanou a vybledle rozostřenou kameru by si tvůrci zasloužili stejnou meducínu, jakou dobrovolně přijala jedna postava v závěru. ()

Tragédie o třech jednáních (2010) (S12E01) 

Většina Poirotových případů je zamotaná a pro diváka naprosto nerozluštitelná. Tento nikoliv. Průměrně inteligentní divák by měl řešení uhodnout velmi brzy. Jestli jste to neuhodli do půl hodiny, tak se nic neděje - jste prostě gumy :-) ()

Vražda v Orient expresu (2010) (S12E03) 

Herecké výkony dokonalé (především Suchet jako přísný katolík, Jessica Chastain křehká, lidská, chybující a napravující), intenzivní, gradující hudba, atmosféra vlaku a sněžných závějí, všímavá kamera... Masterpiece! Knížka je samozřejmě jako předloha geniální, ale tady to někdo povýšil až do závratna. Dobro občas není na dosah, jsou jen špatná a horší řešení. Probíhá konflikt mezi spravedlností světskou a spravedlností Boží. A nikdo z nás nemá kapacitu, aby jej rozsoudil. ()

Reklama

Reklama