Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Recenze uživatele Macik k tomuto seriálu (13)

Hercule Poirot (1989) 

David Suchet je pro mě nejidálnější představitel Hercula Poirota.Nemůžu si pomoct,předčil i slavného Petra Ustinova... ()

Záhada na zámku Styles (1990) (S03E01) 

David Suchet je pro mě nejlepším představitelem Hercula Poirota.Kam se hrabe Ustinov..... ()

Vánoce Hercula Poirota (1994) (S06E01) 

Le_Danseur má pravdu,vážně tady chybí spousta skvělých detektivek s Herculem Poirotem. Btw. ABC murders patří i mezi mé nejoblíbenější Poirotovky.....;) Jinak tenhle film nemá opravdu chybu,je sice oproti knize kapánek okuchanej což mě na tom vadí asi nejvíc,ale když to opomenu,tak je to příjemná detektivka... ()

Němý svědek (1996) (S06E04) 

Mesijé Bob a Hercule Poirot jsou vážně úchvatní vyšetřovatelé,kam se na ně hrabe Holmes s Watsonem... :) ()

Vražda Rogera Ackroyda (2000) (S07E01) 

Vrah je v tomto dílu opravdu neodhadnutelný....Asi proto mám tenhle díl tak rád ()

Smrt lorda Edgwara (2000) (S07E02) 

No tenhle díl je pro mě poněkud slabší, ale i tak je to pořád starý dobrý Hercule... ()

Zlo pod sluncem (2001) (S08E01) 

Další díl,kde se mi víc líbilo zpracování s Peterem Ustinovem.On tenhle díl sám o sobě není špatný,ale když se na něj dívám tak se nemůžu ubránit pocitu srovnávání... ()

Pět malých prasátek (2003) (S09E01) 

Nevím.....viděl jsem a byl jsem zklamán. Jako by tenhle Poirot ztratil to svoje předchozí kouzlo tu jeho "zvláštní" atmosféru,která z tohohle detektiva dělala jakéhosi nadčlověka....Bohužel opět další díl, který totálně nezvládnul pan režisér.. ()

Smrt na Nilu (2004) (S09E03) 

Jeden z mála dílů,kde se mi víc líbilo původní zpracování s P. Ustinovem....Vezmeme-li ale v úvahu, že by v původní verzi hrál D. Suchet tak jí dám snad 6* :-) ()

Poslední víkend (2004) (S09E04) 

Pro mě je tahle Poirotovka poněkud kratší,ale i tak je zase dokonalá....Jen mě tak napadá,že ti nešťastně zamilovaní manželé vůbec nepomýšleli na svá dítka... ()

Záhada modrého expresu (2005) (S10E01) 

Pro ty, co zbožňují příběhy H. Poirota a co mají donekonečna nakoukaný starý díly, jsou poslední roky tohoto detektiva s abnormální šedou kůrou mozkovou, utrpením.. Už to není ono a ani jeden z dílů z let 2003 - 2006 nedosahuje té původní atmosféry co dělala z Poirotových příběhů nezapomenutelné detektivky.. Snad za to může přílišná televiznost, či nezkušenost režisérů.. Faktem ovšem je, že jestli to tímto tempem půjde dál a za kamerou (to doslova, jelikož ta mě v tomhle díle naprosto štvala a to jí nijak zvlášť nerozumím) bude pořád stát myšlenka: "Za málo peněz hodně muziky", dočkáme se možná nedůstojného zakončení celé, jinak výtečné série.. ()

Reklama

Reklama