Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Golfové hřiště nemusí být vždy idylickým místem. Hráči z klubu Bushwood umí džentlmenskou hru proměnit v prestižní souboj plný krutých žertů a tvrdých úderů. Stačí vyhlásit soutěž, které se zúčastní všichni rivalové. Pouze Carla Spacklera nechává golfový míček chladným, k zuřivosti ho však přivádí krtek, protože by mohl tohoto zahradníka připravit o místo. Carl se marně snaží zabránit, aby zvíře nerozrývalo trávníky. Nepomáhá voda ani dynamit... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Han22 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná komedie ve které se nic neděje jen partička komediantů blbne na golfovém hřišti a Bill Murray nahání plyšového sysla. EDIT 2024: Nemůžu si pomoc, ale úspěch a známost téhle komedie jsem nikdy nechápal. Golf mě nebaví, ale to by nebyla překážka, ale tady se prostě nic neděje. Banda nesympatických pracháčů na golfovém hřišti v čele absolutně hrůzostrašným buranem Dangerfieldem a naprosto nijakým Chasem. K tomu nezajímaví nosiči. A pošahaný Murray loví sysla, který vypadá jak ze studia Kamarád... což je jediný zajímavý na filmu, ovšem má to tak 10 minut ze stopáže. Jediné co jsem si z toho pamatoval byla nechutná, leč vtipná scéna "hovno v bazénu" jinak úplně o ničem. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Sportovní komedie? Sportu bylo opravdu dost - jinam než na golfový hřiště se kamera prakticky nepodivala. Ale komediální pasáže mě jaksi minuly, protože jsem se za celou dobu možná tak pětkrát hodně decentně uchechtnul, hlavně díky Murrayovi. Snad i dneska se produkujou většinou zábavnější komedie, a to už je co říct, dvě slabší hvězdy. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na ni a dech se mi zrychloval. Zdála se být úzká, ale přesto mě jen pohled na ni vzrušoval. Na chvíli jsem zaváhal. Poklekl jsem a vsunul do té dírky nejprve dva prsty. Uvnitř byla vlhká. Cítil jsem, jak se roztahuje víc a víc. Nejraději bych prozkoumal její tajemství celou rukou, abych věděl jaká překvapení skrývá. Ale na to byla příliš těsná. Pravidelnými pohyby jsem se snažil udělat prostor a vlhkost neustále narůstala, až jsem ji cítil v celé dlani. Mé tělo se chvělo, těžce jsem zalapal po vzduchu. Na kolenou, na čele stékající pot. Popustil jsem kalhoty. Uchopil jsem toho obra, který byl pro ni nachystaný. Ještě jsem po něm párkrát přejel rukou. Byl dlouhý, tvrdý, ale v ruce tak jemný. Přiložil jsem jeho konec k cíli. Ta mokvající bestie se snažila klást odpor, musel jsem několikrát prudce přirazit celým tělem. Nakonec ustoupila pod mým stále rostoucím tlakem a vpustila mé monstrum do sebe. Pomalu jsem do ní pronikal stále hlouběji. Teď už byla krásně poddajná, vyhrál jsem. Měl jsem před očima, jak stříkám dovnitř a vše vytéká zpět sílou gejzíru. Už jsem to zažil tolikrát, přesto je ten pocit stále stejně opojný. Je to jako droga. Z druhé díry asi dvacet metrů ode mě se vynořil sysel. Pozoroval mou marnou lopotu se zahradní hadicí, jak se ho už po tolikáté snažím vyplavit z jeho nory v zemi. Vycenil své veliké bílé zuby a vypadalo to, že se směje. Nenávidím ho. Nejraději bych rozšlapal ten jeho drzý ksicht. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Caddyshack pro mě představuje naprosto kultovní a nestárnoucí komedii, narvanou od první až do poslední minuty neskutečně nářezovými hláškami. Nějakou dějovou kostru to tedy má sice minimální, takže spíš než o zápletce se tu dá hovořit tak akorát o sledu epizodek ze života v golfového klubu, stojící především na konfrontaci přiblblých zbohatlíků a místního plebsu, to každopádně nic nemění na tom, že je to neskutečně vtipné a zábavné, a to především při scénách s Chevy Chasem a Rodney Dangerfieldem, kdy Chase hází jedno neuvěřitelné ,,moudro” za druhým a Dangerfield tu pak opět působí jako ze řetězu utržený šílenec, který tedy sice chvílemi působí jak najetej nějakými povzbuzujícími opiáty, ale co, baví, tak ať. Kdo mě tu naopak ale ani trochu nesedl, je překvapivě Murray, který zoufale přehrává a ty jeho grimasy mě nevídaně iritovaly. Ostatní postavy jsou jinak ale vesměs vážně sympatické a výrazné, což je pro tuto podívanou zásadní, jelikož právě herci a postavy tu hrají naprostý prim, takže v tomto ohledu jasný palec nahoru. A že nic dalšího Caddyshack již nenabízí? To mi je fuk. Pro mě i tak představuje vážně parádní zábavou záležitost, které se sice dá určitě vytknout především její infantilnost, a to jak co se týče nabízeného humoru, tak v podstatě i celkového zpracování, to vše je určitě pravda, na druhou stranu ale prostě i tak tato podívaná i po více než čtyřiceti letech pořád funguje a o které jiné komedii se dá tohle říct? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela známá ale překvapivě slabá bláznivá komedie z prostředí golfu. Film se převážně zaměřuje na mladší publikum, které se snaží nalákat na nahotu pěkných slečen a jiných populárních nástrojů přitahujících mladé lidi. Nevím jestli to fungovalo v době vzniku ale dnes už to vůbec nezaujme a výstupy Billa Muraye a plyšovýho sysla jsou taky trapný. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Scénu, kdy Bill Murray odpaluje květiny, celou sám zimprovizoval. Improvizovaná byla také scéna s masáží a téměř celý rozhovor mezi Carlem a Tyem. (HellFire)
  • Firma Orange Coounty Choppers postavila na základě návrhu Paula Teutela jr. z pořadu Americký Chopper (od r. 2003) motorku kompletně ve stylu filmu Caddyshack. (Marcos)
  • Scény s hrabošem byly napsány a natočeny po dokončení natáčení. Původně chtěl režisér Harold Ramis účast živého hraboše, ale když to nevyšlo, postavil John Dykstra tunely a vytvořil hraboše umělého. (HellFire)

Reklama

Reklama