Reklama

Reklama

John Wick: Kapitola 4

  • USA John Wick: Chapter 4 (více)
Trailer 3

John Wick (Keanu Reeves) odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Bude to o to težší, že nová spojenectví mění staré přátele v nepřátele... (Vertical Entertainment)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (832)

pepo 

všechny recenze uživatele

Na beckovu zanrovku mimoriadne ambiciozne. Obcas az srandovne (ako napr. pri citacii Lawrenca z Arabie). Na druhej strane sa tvorcom velmi uspesne dari budit dojem, ze ide o nieco vynimocne. A casto sa im to aj dari. Ma to uzasny vizual a hromadu wow momentov. Dlzka nevadi. Dava tomu pocit istej dolezitosti. Proste obsahovo aj formalne prestylizovana jazda s niekolkymi uzasnymi scenami. A v neposlednom rade novy referencny titul zanru. 9/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

V kině sedělo asi pětadvacet lidí a jednu chvíli jsem si říkal, kolik z nich je asi nájemných vrahů... Jako vocaď pocaď. Chad Stahelski znovu dokázal, že osmdesátá a počátek let devadesátých jsou jeho šálkem kávy. Ale to už víme. Absurdní svět zabijáků je snad ještě přepálenější, k démonovi Jonathanovi protivníci přiskakují zhruba tak, aby je neprůstřelný vnuk Johna Matrixe dokázal postupně likvidovat, vypadat u toho skvěle, být nasvícený nočními neony nebo západy či východy slunce, a doufajíc, že všechny policejní sbory mají zrovna nějaké veledůležité školení. Odměny na Johnovu hlavu jsou stále vyšší, postav přibylo, ovšem budování světa a jeho mytologie tvůrcům pořád fakt moc nejde. Celá organizace zabijáků je už prostě dost mimo, a jednoduše mi nejde nerýpat do toho, že nejpřesnějším střelcem i bojovníkem s mečem je široko daleko nevidomý Donnie Yen. Celé je to pochopitelně vizuálně absolutně opečované, nápadité, kontaktní, a to všechno v přehledných dlouhých záběrech. A je jedno, zda jde o bitku, přestřelku nebo honičku v autě. Vrcholem je (za mě) asi stylizovaná řežba na německé (mokré) diskotéce, kterou si užije hlavně buřtík Scott Adkins, či originálně z ptačí perspektivy nasnímaný masakr ve starém baráku. Samozřejmě je tu ještě velkolepá přestřelka na kruhovém objezdu či závěrečné „schody“, ale tam už se chtě nechtě dostavuje jakási přesycenost. Ač jsou sekvence vizuálně opojné i vynalézavé. Ovšem stejně tak i monotónní a prázdné. Takže já prostě místy jen seděl, občas se nadchnul, ale mnohé zůstalo tak nějak bez reakce. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá část - dlouhá a s ještě větším množstvím mrtvol, i když oběti už nejsou tak hezky naturalisticky zmasakrované. Nevím, kam se může posunout další díl, jelikož pořád je to tak nějak podobné. Paradoxně nejlepší mi přišly pasáže, kde se nezabíjelo, i když některé scénky byly plné adrenalinu. Vybíjená v klubu efektní, masakr v domě snímaný shora měl šmrnc a ještě více evokoval počítačovou hru, naopak schody měly zkraje náboj, při neustálém kutálení se dolů ho ale ztratily a staly se ubíjející nejen pro Johna, nýbrž i pro mě. Pokud jsem u předchozí části poznamenal, že z Johna se stal nezranitelný mutant, tak zde už působil rovnou jako nesmrtelný. Tenhle přesah do sci-fi je na jednu stranu fajn, na druhou eliminuje jakékoliv obavy o hlavního hrdinu. Alespoň o jedno oko mohl přijít! Na některých efektech byly příliš vidět pixely, nejvíce asi při potyčce s auty u oblouku. Alespoň že mezititulková scéna zůstala u náznaku, což úplně stačilo. Při ohlédnutí zpět mi nakonec vychází nejlepší první část... 3,5* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

John Wick je taková luxusní osvědčená akční restaurace, do který si zajdu vždycky, když mám chuť na nejchutnější akční menu v širokém okolí a vždy dostanu libové akční kousky v podobě soubojů, přestřelek, moto honiček a drsňáků všeho druhu. Trošku jsem se bál jestli to tvůrci dají i na po čtvrté, ale dali. Umí opravdu hodně chytře těžit ze "světa zabijaků"  mají mimořádný cit pro vizuální stránku a akci dokáží přenést do orginálních interiérů i exteriérů. V první akční náloži jsem sice měl pocit že se frajeři zblízka střílí do hlavy a nic, krytí kabátem je sexy efektní, ale když kulky lítaj z druhý strany není to až tak praktické jak se to tvůrci snaží ukazovat, místy při pohledu na nálože, který od nepřátel dostává John Wick mám pocit, že John W je výsledek soulože Terminátora s Robocopem, ale co kurva, chci pořádný akční film chci, mám ho v podobě páně Wicka, mám, tak co bych puntičkařil. Navíc pořád se jedná o sakra netuctový příběh, kde hudbou počínaje a vymazleným finále všechno vypadá tak hrozně sexy. ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

John Wick 4 je dlouhej jak písnička od Meat Loafa a táhne se jak žabí hlen. Ovšem jakmile dojde na akci, zařadí forsáž. Naprosto nejlepší je intermezzo se Scottem Adkinsem, kterej skládá hold Sammo Hungovi a trousí hlášky skoro jako Joe Hallenbeck. Tuhle berlínskou etudu jsem si vyloženě vychutnal. V závěsu se drží akce u Vítězného oblouku v Paříži, která byla taky naprosto bezchybná. Zbytek akce je naprosto v pohodě, ale kromě délky a spousty filosofických keců, který mi místy přišly jako ze série Rychle a zběsile, mě tam dost štvala i ta neuvěřitelnost toho, co všechno byl Wick schopen přežít. Nad tím by žasli i Mokří banditi. :) Podtrženo, sečteno - dalo se to ukoukat, ale vracet se už časem asi budu jen ke dvěma výše jmenovaným scénám. Silnější tři hvězdy to jistí, nicméně žádné pokračování už ke štěstí nepotřebuju. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • V akční scéně na slavném kruhovém objezdu Champs-Élysées lze v jednom momentu spatřit vůz Škoda Octavia ve verzi kombi. (luka4615)
  • Režisér Chad Stahelski popsal zamýšlenou "příchuť" filmu jako "kdybyste vzali Sergia Leoneho a smíchali ho s Akirou Kurosawou." Stahelski i Keanu Reeves (John Wick) jsou dlouhodobě velkými příznivci asijské kinematografie a japonské kultury obecně. Reeves řekl, že "samurajský kodex bušidó je rozhodně jedním z témat našeho filmu – všechny ty myšlenky, zabývající se ctí a sebeobětováním. Myslím, že se nám to podařilo dobře provázat s naším už existujícím zabijáckým podsvětím." (NIRO)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (více)

Reklama

Reklama