Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Americký prezident (American President, The) - tak toto je opravdu perfektní odpočinkový film. Nejedná se určitě o nijak "náročný" film se spletitým dějem, nečekanými zvraty nebo nějakou hlubokou myšlenkou. Jednoduchý děj se točí vlastně jen okolo toho jaké nástrahy může každému okolí nastražit když vaší známostí je zrovna nejmocnější muž světa. Film, v němž nehraje moc herců a odehrává se celý jen na několika místech... Film nemá v sobě nic mimořádného, ani nějakou mimořednou zápletku a nepětí, ale přesto je velice zajímavý a divák se nenudí... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Romanticky idealistický film je velkolepou oslavou lidskosti a čestného charakteru nejvyššího představitele moci Spojených států amerických. A to bolelo, protože pod nafintěným pozlátkem se skrývá pouze přeslazené a emocionálně vydírající romantické hovínko. Samozřejmě, ne všechno je špatné, ale celkové vyznění se svou idealisticky melancholickou romancí je bolestné. Americký prezident Andrew Shepherd (Michael Douglas) je správný chlap, který myslí jen na blaho svého lidu. Navíc je vdovec a potkává svou životní lásku, pro kterou neváhá zarazit každý politický kompromis a vyrazit do boje proti politicky nízkému jednání. Lobbistka za životní prostředí Sydney Ellen Wade (Annette Bening) je okouzlena tím správňáckým chlapem, navíc tak mocným, že okamžitě podléhá jeho kouzlu. Navíc, když se dokáže postavit za správné věci. Z dalších rolí: nejvěrnější prezidentův spolupracovník A.J. MacInerney (Martin Sheen), upřímný rádce ve věcech politických i lidských, prezidentovi pragmatičtí političtí zaměstnanci Lewis Rothschild (Michael J. Fox), Robin McCall (Anna Deavere Smith), Janie Basdin (Samantha Mathis) a Leon Kodak (David Paymer), prezidentova uvědomělá dcera Lucy (Shawna Waldron), a senátor Bob Rumson (Richard Dreyfuss), prezidentův vyzyvatel. Romantika se vším všudy, idealistická, melancholická, emočně vydírající a utopisticky idealistická ve svém vykreslení čistého a spravedlivého charakteru. A všichni jsou tak bystří, odhodlaní, spravedliví, čestní a pohotoví. Úplný ráj na zemi. ()

Reklama

gotham 

všechny recenze uživatele

Když jsem si Amerického prezidenta pouštěl, myslel jsem si, že to bude nějaký politický thriller, takže jsem byl takový zaskočený, nakonec však musím říct, že je to pěkná romantická komedie. Film stojí na dvou hlavních představitelích, kteří nejen že jsou skvělí a sympatičtí herci, ale také mezi nimi fungovala taková ta chemie, bez které to nejde. Nějak takto si představuji, že by se měli natáčet romantické kýčovité příběhy. 70% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie zmixovaná s politikou, která má jasný cíl, zaujmout americké publikum. Jejich preizdent je zde vyobrazen z té lidské stránky a film působí jako takový náhled do jeho soukromého života. Příběh není bůhvíjak zajímavý, o to zajímavější je obsazení. M.J. Fox se mi ve vedlejší roli líbil. 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kde jsem vzal číslo? Správná otázka. Nevím. Pravděpodobně od FBI." Aby bylo jasno, tak z principu nesnáším všechny americké prezidenty a kdyby byl imaginární Andrew Shepherd skutečný, tak bych ho nesnášel taky. Ale mám rád politiku, humor a právo na svobodné vyjádření názoru. O tom všem Americký prezident je a mě moc bavili prezidentovi poradci, "typické" první rande, rozhovory s květinářkou a hlavně ukázka toho, jak se neuspěchává první sex. Tohle zkrátka není o Zákonu o zločinnosti ani o Zákonu o energii, ale o zábavě, které se naštěstí podařilo uniknout z Bílého domu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Počas zimy, v ktorej sa film odohráva, by bolo nemožné dostať ruže z "Ružovej záhrady". (Arsenal83)
  • Lewis (Michael J. Fox) hovorí, že nechce skončiť vo väznici Danbury, väznica Danbury je však väzenie len pre ženy. (Arsenal83)
  • Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney, je skutočne číslo do Bieleho domu. (rador)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno