Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Jolee 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem se nejdřív dost bála, že v každé scéně uvidím Borata, ale opak byl pravdou. Sacha Baron Cohen jako by se převtělil do Eliho Cohena a později i do Kamela Amina Thaabeta. Seriál má neskutečně tíživou atmosféru, která by se dala krájet. Čtyři hvězdy dávám jen proto, že je v seriálu několik historických nesrovnalostí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Eli Kohen je špionská legenda a určitě si podobnou připomínku zaslouží, ale nejsem si jist formátem. Šest téměř hodinových dílů je z mého pohledu moc, protože Kohenova práce nespočívala v krkolomných sabotážích a adrenalinových honičkách, ale ve sběru informací a vysílání. A i když se Raff vážně snaží, nedokáže se vyhnout řadě hluchých míst, které k dynamice vyprávění zrovna moc nepřispívají. Z tohoto pohledu je škoda, že se nejedná o film či maximálně třídílnou minisérii. Nicméně i přesto všechno jsem se bavil a s hlavním hrdinou v pohodě vydržel až do bolestného konce, který sice postrádal potřebné emoce, ale to se dalo přežít. Asi největším pozitivem je Cohen, který se tímto stal dalším komediálním hercem, u kterého člověk nechápe, proč tráví většinu své kariéry hloupým pitvořením v kánálových "vtípcích". Přivřu oči a dám 70%, ale doufám, že se ke Kohenovi v budoucnu ještě někdo vrátí. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spy má úžasné hodnocení (84%), já z něj tak nadšený nejsem. V první řadě mě o svém hereckém umění nepřesvědčil Sascha. Udržet vážný výraz od něj vyžaduje nadlidské úsilí. Už nikdy ho taky nepotřebuju vidět v milostné scéně. Pět dílů nebylo nic moc a jen za šestý se nas tím odmítám rozplývat. Ten se ale povedl, o tom žádná. Mám za to, že autoři maximálních hodnocení se jím nechali příliš ovlivnit. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Mosad v akci, navíc podle skutečných událostí. Neuvěřitelné jak hluboko se dokáže výzvědná služba zahrabat, aby pak postupnými krůčky infiltrovala vládu nepřítele. Sacha Baron Cohen zde sedl jak pr*el na hrnec, respekt. Na můj vkus trochu zdlouhavé, ale druhá půlka má grády. Konec paráda. Doporučuju pak mrknout na wiki na Šestidenní válku. 85% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborné, místy mrazivé, smutné, napínavé a zábavné. Konec byl vyloženě ohromující a skutečně smutný. Sasha je zde v životní roli, vážnou polohu bych mu nevěřil, ale zde mě přesvědčil, že je výborný herec. Tajné služby je válka ve válce a cest všem, kterých se to týká, já bych to nemohl dělat. Na toto asi jen tak nezapomenu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Eli Kohen je považovaný za jedného z najväčších izraelských hrdinov. V roku 2005 uskutočnil portál Ynet verejný prieskum s názvom 200 najväčších Izraelcov, kde sa umiestnil na 26. mieste. Bol mimoriadne užitočným špiónom. Mal veľkú zásluhu na víťazstve Izraela v tzv Šesťdňovej vojne (Tretia arabsko-izraelská vojna) v roku 1967 proti koalícii Sýria, Egypt, Jordánsko. Paradoxne jeho úspechy napokon viedli k jeho pádu, pretože ako agent príliš riskoval najmä spôsobom, akým predával informácie. Napokon bol odhalený pomocou sovietskeho sledovacieho zariadenia a verejne popravený na Námestí mučeníkov. (lemonova)
  • Na plakátu k seriálu je pod každým písmenem originálního názvu SPY i označení písmene v Morseově abecedě. V české verzi aplikace Netflix je uváděn název AGENT a písmena opět kopírují znaky Morseovy abecedy. (bearmeedek)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama