Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek přijímá pracovníka na výpomoc do márnice a ozve se mu jedna ženská. Mezi vysvětlováním jak to tam u něho chodí jí vypráví 4 příběhy Příběh 1 je o ženské co ukradne na záchodě jakýsi medailon a peníze a zaútočí na ni chobotnice (prý to nebyla chobotnice, ale srát na to) nuda bez vysvětlení a krátké 20 procent Příběh 2 je o chlápkovi co souložil s ženskou bez ochrany akorát místo, aby otěhotněla ona otěhotní on ze začátku to vypadá jak některý z dílů prci prci prciček a konec vypadá jak nějaké pokračování Mutanta (Species) 60 procent Příběh 3 je o manželském páru kdy žena je nemocná a ne a ne umřít a muž se jí chce konečně zbavit nejlepší příběh 70 procent Příběh 4 je o hlídačce dětí, kterou napadne psychouš co uteče z blázince klasický slasher, který kazí konec, který je v noci a chaotický i nesmrtelnost postav 60 procent Celé je to zakončeno pointou kdo je ta ženská proč se zajímá o tu práci co se s ní a tím chlápkem stane 80 procent ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li nedávno zhlédnutý Necronomicon, moc hororových či mysterozních antologií jsem v poslední době neviděl a po The Mortuary Collection mám chuť oprášit dávno viděné či objevit něco nového. Krátké a skvěle vypointované příběhy prostě mají své kouzlo a v této "kolekci z márnice" se všechno povedlo prakticky na jedničku. Od skvělé volby vypravěče v podobě Clancy Browna, přes gotickou atmosféru jeho sídla až po výše zmíněné pointy, které jsou-li povedené, dokážou i jinak fádnější filmovou povídku pozvednout do jiných pater kvality. Pestrá paleta témat od Cthulhu páně Lovecrafta, syrovějšího Schwarzeneggerova Juniora, blízká setkání s ataxií či chůva k pohledání a všudypřítomný černý humor. Celou dobu jsem čekal, odkud na mě vyskočí Strážce krypty se svým ďábelským smíchem. Velmi příjemné hororové pokoukání. Pět černých rakví v krematoriu se otřásá... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomu poviem že poriadna hororová poviedkáreň. Bavili všetky poviedky, aj tá prvá s tou chobotnicou v stene. Páčilo sa mi, ako to celé do seba v závere zapadlo a ako sa celý príbeh rozmotal. Dokonca aj na taký malý twistík došlo. A Clancy Brown bol parádny, sa našiel v tomto. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Upečené deti v rúre mám rada aj ja. Hlavne s cesnakom a na rasci. Niekoľko navzájom nesúvisiacich príbehov, niektoré úplne debilné (ale poslucháčka to aj povedala, a rozprávač uznal, čo vlastne bolo tým pádom ok). Pre mňa nebol strašidelný nijaký, ale myslím, že čo sa hororových prvkov týka, tak gradovali. Trochu stupídne a nadnesené, ale no a čo? Ale koniec ma celkom prekvapil. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pastelková antologie. Celek hýří barvičkami, hravostí a takovou zvláštní, až dětskou naivitou. Bohužel ta dobová zasazení jednotlivých povídek jsou naprosto zbytečná. V drtivé většině je jejich děj umístěn do interiéru a je tak v podstatě jedno, jestli se povídka odehrává v 50. nebo 80. letech. Chválím však přednostní využívání praktických efektů před těmi CGI (to o sobě dává vědět hlavně v prvním a třetím segmentu) a všudypřítomnou vtipnou morbiditu. Tady podle mě vyhrává povídka číslo 2, už jen za ten nápad a onen nevídaný porod. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama