Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Robert natočil sračky typu Spy Kids, ale taky kultovní kousky jako Desperado a Od soumraku do úsvitu. Fakultu bych zařadil někde mezi. Není to žádná super podívaná, ale určitě zase nějak neurazí. Skoro by se dal tento film označit za jeho nejvíce originální. Ve většině jiných se totiž hlavně vykrádá. Velké plus pro film je určitě slušná herecká sestava, jednoznačné mínus naopak vidím v dnes již hodně špatných tricích. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na střední škole řádí mimozemští parazité, nejprve ovládli pedagogický sbor a už se rozlézají mezi studenty. Přerostlé hispánské dítě bylo svého času velmi nápadité a velmi energické. A umělo hodně muziky za hodně málo peněz. V poslední dekádě minulého století jednoduše několikrát příjemně překvapil. A ač se Fakulty chopil hlavně proto, aby mu Miramax umožnil zrealizovat jeho jiné vysněné projekty, pořád nabídl řízné ingredience plné černého humoru. Ano, jde o omleté téma, ano, Robert Rodriguez si leccos nepohlídal a ano, občas jeho režie nepůsobí kompaktně. Obětí ale naštěstí rychle přibývá, herci jsou i v malých rolích solidní (mazák Robert Patrick je skvostný), řada scén je ukázkových a Rodriguez místy příjemně zažongluje s pravidly žánru. Autor Vřískotů scénárista Kevin Williamson byl tehdy sakra v kurzu. Ostatně stejně jako Josh Hartnett. Slušný úlet. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Milé béčko, které vykrádá Invazi zlodějů těl, Vládce loutek a podobná dílka, ale nestydí se vám to otevřeně říct. Rodriguez tehdy ještě uměl točit s nadsázkou, mladé herecké osazenstvo se snaží a závěrečná příšera je patřičně slizká. "Co když jsou Spielberg, Lucas, Sonnenfeld mimozemšťani a svýma filmama se nás snaží jen ukolébat ke klidu, odvést naši pozornost. Invaze mimozemšťanů - ale neříkejte, to je jako ze sci-fi od Spielberga!" ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kevin Williamson převypravuje INVAZI LUPIČů TĚL pro teenagery v duchu svého VŘÍSKOTU, to jest se sympatickými postavami, napínavým dějem a zábavnými dialogy se spoustou metavtipkování. Jak je FAKULTA přiznaně neoriginální (a efekty digitální), tak je svižně napsaná, dobře obsazená a odehraná a efektně natočená, s příjemně podvratným podtextem, kdy žák zastřelí ředitelku a svět můžou zachránit jen drogy. Scéna průchodu školou obsazenou mimozemšťany je boží a ani variace/vykrádačka testu z VĚCI není špatná. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fakulta má strašně moc ráda řadu jiných filmů, a pokud je máte rádi i vy, budete mít rádi i Fakultu. Robertu Rodriguezovi se podařilo spojit humor s napětím, scénář je plný zajímavě napsaných postav, jež dodržují klasické šablony "šprt, sportovec, rebel, divná holka, hezká holka", ale zároveň je vždycky něčím narušují - takže "šprt" není takový zoufalec, aby nemohl balit holku, "sportovec" má po krk sportování a chce být šprtem, "rebel" je inteligentnější než většina učitelů... A podobně. Je s podivem, že něco tak svěžího a nenuceně zábavného natočil tvůrce křečovitých Machete a Spy Kids. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Když si Casey (Elijah Wood) v kabince zastavuje krvácení z nosu, můžeme si na zdi za ním všimnout nápisu “Tito & Tarantula“. V čele této americké rockové kapely stojí frontman a kytarista Tito Larriva, který pro režiséra Rodrigueze složil hudbu do dvou jeho filmů Desperado (1995) a Od soumraku do úsvitu (1996), rovněž si v nich i zahrál. (Stocki)
  • Natočeno za 75 dní, vše probíhalo od 13.dubna do 26.června roku 1998. (Stocki)

Reklama

Reklama