Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil podle poměru rozpočet:zážitek, bylo by to nejspíš 5*. Pokud mám ale řadit El Mariachiho mezi ostatní celovečerní filmy je to za lepší 3. Rodriguez předvedl, že má co nabídnout a že umí vytvořit zajímavé prostředí s dobrou atmosférou a slušným množstvím nápadů, ale nějaké ty peníze tomuto snímku zkrátka chyběly. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že som videl najskôr coversequel Desperado, nemôžem inak, ako pochváliť El Mariachiho. Natočiť za pár šupiek film zábavný, akčný a tak kvalitný, že zaujme veľké štúdio, je snom každého filmára. Ktorý z nich však na sebe nechá testovať nové liečivá, aby tých pár šupiek získal? Rodriguez áno, a ako vidno, jeho filmárskej invencii to na ničom neubralo. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Při znalosti "rozpočtu" a amatérských realizačních podmínek nezbývá než obdivovat, s jakou vervou a talentem Rodriguez svůj debut ošéfoval. Nezkrotně divoká kamera, záběrování, střih a nápady tuto krvavou mexickou (love)story pumpují dynamikou i vtipem. Na 80 minut však nestačí a opakují se, pročež jsem se i docela nudil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze se v podstate jedna o amaterskej film, je to hodne povedeny. Samozrejme herci nejsou kdovijaky, celkove to pusobi levne a misty amatersky, ale o to tady nejde. Tady jde o to, ze timhle filmem na sebe poprve upozornil Rodriguez, vymyslel pribeh, kterej pak perfektne rozved v Desperadovi a skutecne tu plati, za malo penez hodne muziky. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Keď zvážim že ide o celovečerný debut a že film stál dokopy 7000 dolárov, tak super. Na druhú stranu, kto videl Desperada... Rodriguez minimálne v Mariachim ukázal, že mu nechýbajú nápady, kreativita a to najmä pri zobrazení akcie, ktorá vyzerá na naozaj miniatúrny rozpočet výborne. Príbehovo je to v skratke to isté čo Desperado- čiže veľmi jednoduchý film. Ak by som videl Mariachiho pred Desperadom zrejme by som šiel na 4*. No keďže som videl ako prvý hollywodsky remake s budgetom 10 miliónov a plejádou hollywoodskych hviezd doplnených o ešte lepšiu, kreatívnejšiu a vymazlenejšiu akciu (holt, Rodriguez už mal peniaze aby naplno ukázal čo v ňom drieme) tak tentokrát musia stačiť lepšie 3*. 60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Filmový zvuk byl zaznamenáván na běžný kazetový magnetofon s mikrofonem, ale sekvence s pitbull teriérem byly natočeny speciálně tak, aby mohl Rodriguez synchronizovat zvuk a obraz později. (Sufferer)
  • Ve scéně, kdy Mariachi (Carlos Gallardo) utíká před gangstery, schovává se za autem a bere si od gangstera zbraň Mac 10. Poté se však při střelbě v jeho ruce objevuje jiná zbraň, a to Tek 9. (dc125)
  • Robert Rodriguez získal peníze na film tak, že na sobě nechal testovat nová, nevyzkoušená antibiotika. (korbitch22)

Reklama

Reklama