Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V hlavních rolích rozpustilé komedie Holky z kalendáře režiséra Nigela Cola (Saving Grace) hrají držitelky Zlatého globu Helen Mirren (Gosford Park, Pomsta) a Julie Walters (Billy Eliot, filmy o Harry Potterovi). Dvanáct svérázných členek váženého dobročinného spolku hledá nové možnosti, jak získat peníze na charitu. Tradičním zdrojem příjmů je každoroční kalendář spolku, ale tentokrát by ho chtěly udělat trochu jinak. Nechtějí se sice vzdát tradičních fotografií, ale konečnou podobu kalendáře všechny doslova šokují. Mezi pečenými dobrotami, jablečnými štrúdly a naaranžovanými květinami totiž ženy pózují - jak je pánbůh stvořil! Tenhle laskavý příběh vás rozesměje i dojme zároveň. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Calendar girls sa mohli stať klasikou, rovnako, ako chlapi, ktorí to skúsili so striptýzom, lenže bohužiaľ im škodí fakt, že ich 108 minútová stopáž mi pripadala aspoň o tretinu dlhšia. Takže režisér asi niekde urobil chybu. Je to škoda, pretože sledovať anglickú, skôr narodenú hereckú smotánku, ako sa pri natáčaní pred kamerou super baví, je fajn, ale malo by sa to preniesť aj na diváka. Vidieť znova to už určite nechcem. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Zajímavej film, kámoši od toho odešli se slovy:"Nebudu koukat na kozy nějaký šedesátiletý rašple". Ale myslim si, že o tom to není. Je to spíš o tom entusiasmu k dané věci a tou je nafocení kalendáře napříč veškerým konvencím. Po hodině sledování filmu sem se ale začínal pomalu a jistě nudit a kdyby na konci nebylo "Podle skutečné události" bylo by to ještě o hvězdičku méně, protože si nedokážu představit, jak se tohle všechno semlelo mimo filmové plátno. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Chris a Annie patří k obyčejným ženám anglického venkova. Obě jsou také členkami Ženského klubu, kde se obě úspěšně nudí (historie pěstování brokolice není asi nejzábavnější téma). Bohužel manžel Annie se dozvídá, že má rakovinu, a po úporném boji svůj boj prohrává. Obě ženy chtějí pomoci v boji proti této nemoci, takže se rozhodnou se svými přítelkyněmi vydat kalendář aktů. Vzhledem, že jde o postarší dámy, je o skandál v anglických vodách postáráno... Vzhledem k tomu, že jde o film dle skutečné události (v současnosti je prý vydáván druhý ročník kalendáře), nelze hodnotit smysl jejich počínání (ani bouři zájmu, kterou svým činem vykonaly). Prostě to tak asi bylo. Částečně film připomíná starší snímek Do naha!... Docela jsem se bavil při scénách s focením (milé dámy se chtěly nechat fotit, ale nesnesly aby je kdokoliv (včetně) fotografa viděl)... Ale ten kalendář bych mít nemusel :) ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Milá britská komedie, která ukazuje příběh svérázných členek dámského klubu, které se rozhodnou, že pořídí sofa do nemocnice, kde zemřel na leukémii manžel jedné z nich a způsob je trochu sympaticky rebelský, ale zastavit se nedají. Je to takový film na nedělní odpoledne, u kterého si příjemně odpočinete. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě mile překvapil. Vskutku originální námět - 12 členek dámského dobročiného sdružení v Britském Knapely se rozhodne pomocí charity získat peníze na novou pohovku do klubu. To samo o sobě není jistě nic originálního, kdyby ovšem dvě hlavní hrdinky nepřišly s nápadem nafotit lechtivé akty do tradičního klubového kalendáře. Nejdříve sice váhají, přeci jen nejsou nejmladší, ale nakonec souhlasí a akty opravdu nafotí. Poté se strhne lavina událostí zapříčiněná právě fotkami a vše bude trochu jinak než si dámy představovaly. Musím uznat, že se jedná o originální a vtipný film plný svérázného britského humoru, který je zde však až na pár výjimek v podání ryze ženském. Sympatické výkony hlavních představitelek (speciálně Helen Mirren) z filmu dělají nadprůměrnou záležitost a jedna ze závěrečných scének v Hollywoodské papundeklové uličce nemá chybu :) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní zápletce byla za vzor skutečná nepříjemná událost, kdy se na kalendář nechaly zvěčit přítelkyně Britky Angely Bakerové, jejíž manžel zemřel na leukémii. Důvodem bylo získat prostředky na boj s touto chorobou. (Olík)
  • V roce 2009 byl film adaptován jako divadelní hra na West Endu a v roce 2015 vznikl i stejnojmenný muzikál s hudbou Garyho Barlowa. Ten se v roce 2017 dostal taktéž i na prkna West Endu. (Joe16210)
  • Skutečné „holky z kalendáře“ si mohli lidé poprvé pověsit na zeď v roce 2000. Tehdy se kalendáře prodalo přes dvě stě tisíc výtisků a časem k němu byly přidány čokolády, novoročenky nebo pohlednice, vše se stejnou tématikou. (Olík)

Reklama

Reklama