Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipná variace na vznik vánočních tradic, na které oceňuji i smutné tóny. Líbil se mi i hlavní vztah, kterým tentokrát nebyla láska, ta hrála roli jen vedlejší linky, ale přátelství mezi zprvu floutkem přinuceným dělat pošťáka na vystrkově a mrzoutským mužem, který dosud žil jenom smutkem a vzpomínkami. Naopak, vůbec mě neoslnila animace. SHRNUTÍ: Jo, listonoši dokážou zachránit svět. To dokázal už Kevin Costner ve filmu Pošťák a pak i ta bezejmenná černá administrativní pracovnice, která v uneseném letadle vysvětlila prezidentovi USA, že může použít na záchranu fax. A dostala za to slíbeno ministerstvo pošt. Viz snímek Air Force One. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Ono se řekne, že je to film o začátcích Santa Clause. Na první pohled clishé téma, které plodí tuctové snímky. Většinou to tak je, ale řekl bych, že ne v tomhle případě. Jsem rád za tuto animaci, která dnes není typická a je současně zajímavá. Trochu to připomínalo animáky před Pixarem. A pokud jde o příběh, má v sobě něco, co se vás dotkne. Takové to něco, co se těžko popisuje. Ale je to tam. ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Pripomenúť si tradičné hodnoty, na ktorých záleží, nikdy nie je na škodu. Tento animák od Netflixu je o spolupatričnosti, nezištnej pomoci, o prekonávaní samého seba na úkor vzdania sa vlastného pohodlia a materiálnych hodnôt. O vytvorení šťastných iskričiek v oku toho druhého, no a samozrejme o láske, veď aká by to bola rozprávka. No a niekedy je proste potrebné vydať sa až do Smeerensburgu, aby ste v sebe objavili lepšieho človeka. Takého, ktorý sa zo šťastia druhých začne tešiť viac ako z toho vlastného. “Každý dobrý čin vykresá ďalší...". Španielska rozprávka, ktorá na moment roztopí vaše srdcia. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vianočný príbeh, ako mix hororu, grotesky, dojáku a dobrodružného príbehu, ktorý sa už zrejme teraz stal klasikou, ktorá bude obšťastňovať ľudské srdcia a dušičky po ďalšie nasledujúce Vianoce. Som rád za tradičnejšiu animáciu, ktorá sprostredkováva vždy živšiu a hmatateľnejšiu atmosféru, ako CGI ( aj keď aj tá je tu, ale len ako malá výpomoc ). Skvelá zábava. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Červenobílého tlouštíka, kterého si jednoho dne vymysleli u Coca-Coly, fakt nesnáším, protože je rozpínavější než guma u jeho červených tepláků. Proto jsem si nemyslel, že by mě mohl bavit pohled do jeho minulosti, která musela být logicky stejně zmanipulovaná jako život největšího z tesařů. A ejhle, mýlil jsem se. Španělé přišli s parádní animací, skvělým příběhem a výbornými postavami a já jsem si to naprosto užíval. Fakt dobrá práce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Fiktivní město jménem Smeerensburg je založeno na skutečné usedlosti Smeerenburg na Špicberkách, která byla v 17. století prosperujícím velrybářským městečkem. (mi-ib)
  • Na začiatku filmu je v poštárskej akadémii 182 poštárov. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama